Kapellimestarit

Päällikkökapellimestari

Kuva Puolustusvoimat, Juhani Kandell.Musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola

Pasi-Heikki Mikkola (s. 1965 Hämeenlinna) aloitti Kaartin soittokunnan päällikkönä 1.6.2015. Ammattimuusikon uran hän aloitti Panssarisoittokunnan huilistina 1985, jonka jälkeen hän valmistui kapellimestariksi 1993 Sotilasmusiikkikoulun ja Sibelius-Akatemian järjestämältä sotilaskapellimestarikurssilta, jonka opettajina toimivat professori Jorma Panula ja kapellimestari Kalervo Kulmala.

Pasi-Heikki Mikkola on toiminut kapellimestarina ja päällikkönä Satakunnan sotilassoittokunnassa (Niinisalo) 1993–1998, Savon sotilassoittokunnassa (Mikkeli) 1998–2009, Panssarisoittokunnassa (Hämeenlinna) 2009–2013 ja Laivaston soittokunnassa (Turku) 2013–2015. Hän on lisäksi johtanut mm. Mikkelin, Kuopion ja Hämeenlinnan kaupunginorkestereita ja toiminut Mikkelin Teatterin kapellimestarina.

Mikkola on tuottelias säveltäjä ja sovittaja. Hän on tehnyt musiikkia erilaisille kokoonpanoille, kuten puhallinorkesterille, Big Bandille ja sinfoniaorkesterille.

Kapellimestari

Kuva Puolustusvoimat, Maarit Kytöharju.Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen

Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen (s. 1978) aloitti Kaartin soittokunnan kapellimestarina 1.5.2011. Tätä ennen hän on toiminut Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina ja Sotilasmusiikkikoulun kurssiosaston johtajana.

Paakkunainen valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaineenaan puhallinorkesterin johto syksyllä 2007. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajinaan olivat mm. Kalervo Kulmala, Pertti Pekkanen, Kari Tikka ja Atso Almila.

Paakkunainen on toiminut kapellimestarina mm. Akateemisessa puhallinorkesterissa, Lahden Sinfonisessa puhallinorkesterissa ja Tampereen Konservatorion orkestereissa. Hän on myös opettanut orkesterinjohtoa Sotilasmusiikkikoulussa ja monilla kesäleireillä.