Kokoonpanot

Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta on puolustusvoimien edustussoittokunta, joka on toiminut maassamme yhtäjaksoisesti vuodesta 1819 ja on siten Suomen vanhin toiminnassa oleva orkesteri. Soittokunta on ollut keisarillisena Kaartin soittokuntana (1829-1905), Helsingin Torvisoittokuntana (1901-1918) sekä Kaartin soittokuntana ja vuodesta 1918 valtiollisena edustussoittokuntana. Helsingissä soittokunta on ollut yli 150 vuotta, sillä jouluaattona vuonna 1824 se muutti perustamispaikastaan Parolasta Kaartin kasarmille Helsinkiin.

Kaartin Combo

Kaartin Combo on huippusolistilla, tiukalla kompilla ja neljällä puhaltimella kruunattu säihkyvä show-bändi, joka linnan juhlien lisäksi on tanssittanut juhlaväkeä lukuisissa puolustusvoimien ja yritysten tilaisuuksissa.

Kokoonpano aloitti kutsuvieraiden tanssittamisen musiikkimajuri Raine Ampujan aloitteesta Linnan juhlien parketilla Tarja Halosen presidenttikaudella vuonna 2000 Sami Pitkämön laulaessa solistina.

Ajanmukaisen ja menevämmän musiikin soittamiselle alkoi vuosituhannen vaihteessa olla kysyntää. Television primetime-ohjelmista Koivula ja Tähdet sekä Syksyn sävel koko kansan tietoisuuteen noussutta Kaartin Comboa päätettiin hyödyntää tunnelman nostattamisessa.

Vuorottelu perinteisempää tanssimusiikkia soittavan Kaartin soittokunnan konserttikokoonpanon kanssa on taannut sen, että juhlien arvokas tunnelma säilyy loppuun asti, vaikka tanssilattialla tunnelma onkin vapautunut ja iloinen.

Kaartin Seitsikko

Kaartin Seitsikko on suomalaisinta yhtyemuotoa, torviseitsikkoa, vaaliva ja kehittävä seitsemän puhaltajan ja kahden lyömäsoittajan kokoonpano, joka on konsertoinut kotimaan lisäksi Japanissa ja Ranskassa. Seitsikko on julkaissut useita levyjä, joista kaksi (Narva - Lohdutuksen lauluja ja Angel Music) on tehty yhdessä trumpettivirtuoosi Jouko Harjanteen kanssa. Rauhan ajan marssit -levyllä kuullaan perinteisiä suomalaisia marsseja moderneina jazz-versioina saksofonisti Jukka Perkon soittaessa solistina.

Puu5

Puu5 on puhallinkvintetti, jossa huilun, klarinetin, oboen ja fagotin lisäksi on yksi käyrätorvi. Kvintetti on nostattanut juhlatunnelmaa lukuisissa tilaisuuksissa ja saanut ylistystä hienotunteisesta sotilasmusiikistaan. Lisäksi Puu5 konsertoi itsenäisesti.

Femu Brass Band

Femu Brass Band on rumpalilla vahvistettu vaskikvintetti, joka perinteisen vaskimusiikin lisäksi kykenee nostattamaan juhlat kattoon kattauksellaan parasta koti- ja ulkomaista bilemusiikkia laulusolistilla tai ilman.

Tusan Brass

Tusan Brass on New Orleansin hengessä riehakasta torvi-iloittelua tuottava liikkuva osasto, jonka erikoiskokoonpanoon kuuluu mm. balkan-sävytteinen klarinettishamaani sekä c-vireinen komppiyliolanheitin m/36.

Varusmiesbändi

Varusmiesbändi muodostetaan soittokunnassa palvelevista varusmiehistä. Se esiintyy vuosittain yli sadassa tilaisuudessa, jotka vaihtelevat hartaushetkistä illallistansseihin.

 

Esiintymistilaukset: Heli Leppälä-Hakala, puhelin 0299 422 802 (Varusmiesbändi Heikki Mäntynen, puhelin 0299 422 803)