Kapellimestarit

Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarit+kuva:joulupukin kammari,Santa Claus Office

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Juha Ketola

on opiskellut kapellimestariksi Sotilasmusiikkikoulussa Lahdessa sekä Sibelius-Akatemiassa 1998-2000. Opettajina ovat olleet Kalervo Kulmala, Pertti Pekkanen ja Atso Almila.

Ketolan oma instrumentti on trumpetti, jolla hän valmistui soitonopettajaksi vuonna 1994. Jatkotutkinnon hän suoritti 1996. Sivuaineena hän on opiskellut laulua ja esiintynyt myös laulusolistina monissa orkestereissa.

Juha Ketola on palvellut Laivaston soittokunnassa trumpetin äänenjohtajana 1990-2002. Tuttuja esiintymisfoorumeja ovat olleet myös lukuisat eri musikaaliproduktiot keikkamuusikkona mm. Åbo Svenska Teaternissa ja Turun kaupunginteatterissa sekä monet isot festivaalitapahtumat ympäri Suomea.

Ketola on toiminut Kainuun sotilassoittokunnassa päällikkönä ja kapellimestarina vuosina 2003-2006 sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkönä ja kapellimestarina vuosina 2006-2011. Lapin sotilassoittokunnan päällikkönä hän aloitti tammikuussa 2015.

Kapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Ennen sotilaskapellimestariuraansa Jaakko Nurila oli soittajaupseerina ensin Lapin sotilassoittokunnassa ja sitten Pohjan sotilassoittokunnassa.

Jaakko Nurila on Suomen eturivin saksofonisteja klassisen musiikin puolella. Nurila valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin vuonna 2006. Sitä ennen hän suoritti tutkinnot myös konservatoriosta Lahdesta ja ammattikorkeakoulusta Oulusta. Nurila on esiintynyt lukuisia kertoja sekä Suomen sotilassoittokuntien että kaupunginorkestereiden solistina.

Puhallinorkesterinjohto tuli Jaakko Nurilan repertuaariin sotilasmusiikin ammattiopintojen myötä. Vuonna 2008 Nurilan opinnot täydentyivät puhallinorkesterinjohdon maisteritutkinnolla Sibelius-Akatemiasta. Vuodesta 2009 Jaakko Nurila toimi Pohjan sotilassoittokunnassa päällikkönä ja kapellimestarina. Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina hän aloitti 1.1.2014.