Kapellimestarit

Päällikkökapellimestari:

Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen

Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen (s. 1978) aloitti  Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkönä 1.2.2017. Hän toimi Kaartin soittokunnan kapellimestarina vuodesta 2011 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina ja Sotilasmusiikkikoulun kurssiosaston johtajana.

Paakkunainen valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaineenaan puhallinorkesterin johto syksyllä 2007. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajinaan olivat mm. Kalervo Kulmala, Pertti Pekkanen, Kari Tikka ja Atso Almila.

Paakkunainen on toiminut kapellimestarina mm. Akateemisessa puhallinorkesterissa, Lahden Sinfonisessa puhallinorkesterissa ja Tampereen Konservatorion orkestereissa. Hän on myös opettanut orkesterinjohtoa Sotilasmusiikkikoulussa ja monilla kesäleireillä.

 

Kapellimestari:

 

Musiikkikapteeni Tero Haikala

Tero Haikala (synt. 1977) valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2002 Tampereen Konservatoriosta, jonka jälkeen hän sai paikan klarinetinsoittajana Panssarisoittokunnassa, Hämeenlinnassa. Kapellimestariopinnot Haikala aloitti Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestariluokalla vuonna 2005 valmistuen musiikin maisteriksi keväällä 2011.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarin tehtävässä hän aloitti 1.7.2011.

Haikalaa voidaan pitää myös eräänlaisena puhallinmusiikin monitoimimiehenä. Hän on toiminut luennoitsijana mm. Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä Helsingin Konservatoriolla, sovittanut kappaleita puhallinorkestereille, ollut STM:n valtakunnallisen Puhallinorkesterileirin leirinjohtajana (2001 - 2008) sekä kouluttanut ja johtanut useita eri harrastaja- ja ammattipuhallinorkestereita. Haikala on johtanut jo useamman vuoden helsinkiläistä Puhallinorkesteri Apolloa sekä Tampereen Kotkien Puhallinorkesteria. Haikala valittiin keväällä 2011 Soitinmusiikkiliiton (Soli) puheenjohtajaksi.

 

Soittokunnan varapäällikkö:

Kapteeni Tommi Tenhu