Militärmusiken tillhör alla!

Kommande konserter och evenemang hittar du i vår konsertkalender.

Militärmusikkårerna är de enda professionella blåsorkestrarna i Finland och den äldsta av dem, Gardets musikkår har varit aktiv ända sedan 1819. Musikkårerna uppträder förutom vid försvarsmaktens egna evenemang även på internationella festivaler för figurativa marscher, konserter med symfonisk blåsmusik samt underhållande turnéer. De många mindre ensemblerna bidrar i sin tur med sina framträdanden till att nå ut till finländare i alla åldrar.

De totalt ca 180 militärmusikerna vid de fem yrkesorkestrarna och Försvarsmaktens värnpliktsmusikkår har som uppgift att förverkliga den finländska militärmusiken. I sitt arbete värnar de om traditioner och bjuder åhörarna på friska fläktar inom såväl klassisk som lätt blåsmusik.

Försvarsmaktens musikkårer ger konserter runt om i Finland och uppträder också utomlands. Varje år uppträder musikkårerna fler än 1000 gånger. Musikkårerna är mångsidiga och flexibla och uppträder i många olika sammansättningar i enlighet med arrangörernas önskemål. Framträdandena varierar från traditionsenliga vaktparader och imponerande internationella festivaler för figurativa marscher till storslagna konserter med symfonisk blåsmusik, mästerliga kammarmusikkonserter och underhållande showframträdanden.

Hjärtligt välkommen till våra evenemang och på våra konserter!

 

Vår pojke - Försvarsmakten 100 -jubileumskonsert

Militärmusik

Vår pojke - Försvarsmakten 100 -jubileumskonsert

Vår pojke -konserten turnerar Försvarsmaktens hundra år till ära, på tre orter: Lahtis, Tammerfors och Helsingfors

Information on konserter