Varusmiessoittokunnan aineistot

Tällä sivulla voit tarkastella viime vuosina julkaistuja Varusmiessoittokunnan Jytinä-lehtiä ja esitteitä.

 

Jytinä-lehti

Jytinä-lehti on kerran vuodessa julkaistava varusmiesten oma lehti. Lehti on aina saapumiseränsä näköinen. Jytinään kootaan perinteisesti parhaimmat tarinat ja kuvat palvelusajalta.

Lehden kansikuvaa klikkaamallla pääset lukemaan Jytinä-lehtiä aina vuodesta 2012 tähän päivään saakka.

 

Avaa Jytinä 2019 -lehtiAvaa Jytinä 2018 -lehti

Avaa Jytinä 2017 -lehti  Avaa Jytinä 2016 -lehti

 

Avaa Jytinä 1/2015 -lehti  Avaa Jytinä 2/2015 -lehti

Avaa Jytinä 1/2014 -lehti  Avaa Jytinä 2/2014 -lehti

Avaa Jytinä 1/2013 -lehti  Avaa Jytinä 2/2013 -lehti

Jytinä 1/2012  Jytinä 2/2012

 

Varusmiessoittokunnan taskuesitteet

Esitteistä voit lukea perustietoa Varusmiessoittokunnan toiminnasta. Esitteen kuvaa klikkaamalla tiedosto avautuu isompana uuteen välilehteen.

Hae varusmiessoittajaksi Varusmiessoittokuntaan! Varusmiessoittokuntaan hakevilla käytännön soitto-taito ratkaisee. Odotamme hakijoilta hyvää käytöstä ja asennetta palvelusta kohtaan. Varusmiessoittokuntaan voivat hakea kaikki asevelvolliset Suomen kansalaiset. Valintakokeet järjestetään huhtikuussa Panssariprikaatissa, Parolannummella. Varusmiessoittokuntaan voivat hakea: puhallinsoittajat, lyömäsoittajat, jousisoittajat, kosketinsoittajat sekä haitaristit, kitaristit ja basistit, laulaja, esiintyvät taiteilijat, ääni- ja valoteknikot, media- ja viestintäalan osaajat (valo- ja videokuvaajat, toimittajat, graafikot). Hakemus tulee täyttää sähköisesti osoitteessa varusmiessoittokunta.fi. Voit lähettää hakemuksesi sekä mandolliset todistuksesi postitse osoitteeseen: varusmiessoittokunta / hakemukset, Panssariprikaati PL 5 13701 Parolannummi Hakuaika päättyy 31. joulukuuta. Seuraa meitä somessa tai ota yhteyttä! varusmiessoittokunta.fi - konserttikalenteri.puolustusvoimat.fi - vmskreservilaiset.fi/pvvmskblog - facebook.com/varusmiessoittokunta - youtube.com/varusmiessoittokunta - instagram.com/pvvmsk - twitter.com/pvvmsk. Puh. 0299 442 610 - e-mail: varusmiessoittokunta@mil.fi.

  Varusmiessoittokunnan kokoonpanot. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta: Parolannummen Panssariprikaatissa toimiva Varus- miessoittokunta on Puolustusvoimien toinen edustussoittokunta. Se muodostetaan vuosittain noin sadasta varusmiespalvelustaan tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavasta. Varusmiessoittokunnan päätuote on kuviomatrssi, joka on liikkeessä tapahtuvaa soittamista sekä askelkuvioiden tekemistä. Varusmiessoittokunnan kuviomarssissa ovat mukana puhallin- ja lyömäsoittajat (Paraatisoittokunta) sekä muista soittajista koottu kivääritaitoryhmä. Varusmiessoittokunta esiintyy ympäri maailmaa ja kotimaata kansainvälisissä tattootapahtumissa sekä suurilla, itse järjestetyillä kiertueilla. Se edustaa Suomea sekä Puolustusvoimia. Palvelus alkaa tammikuussa ja kestää pääsääntöisesti 347 vuorokautta sisältäen aliupseerikurssin sotilasmusiikkilinjalla. 255 vuorokauden palvelus on myös mahdollinen. Varusmiessoittokunnasta voi pyrkiä Maavoimien reserviupseerikurssille. Palvelus: Palvelus käynnistyy kahden kuukauden peruskoulutuskaudella, jolloin alokkaista tehdään jääkäreitä. Tämän jälkeen alkaa puolen vuoden mittainen soittotoimintakausi, jolloin harjoitellaan sekä keikkaillaan aktiivisesti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Syyskuussa kotiutuvat 255 vuorokautta palvelleet, ja syyskuussa alkavalle aliupseerikurssille valitaan pääsääntöisesti yli puolet varusmiessoittokuntalaisista. Aliupseerikurssille on mahdollista pyrkiä sotilasmusiikin, viestinnän tai tapahtumatuotannon opintosuuntaan. Konserttisoittokunta on sinfoninen puhallinorkesteri. Kokoonpanona se on Varusmiessoittokunnan suurin. Konserttisoittokunta esiintyy paraateissa ja suurissa konserteissa sotilaskapellimestarien johtamana. Kamariyhtye on yksi musiikillisesti monipuolisimmista yhtyeistämme. Muiden muassa Sibeliuksen musiikkia sisältävät konsertit saavat vastapainoksi tango- ja valssipitoisia esiintymisiä. Showband on soittokunnan energisin yhtye. Noin 20-henkisen bilebändin solisteina ovat toimineet mm. Sami Saari, Veeti Kallio ja Paula Koivuniemi. Showband esiintyy vuosittain Mil jazz-kiertueella sekä Provinssi-tapahtumassa. Mediatiimi tuottaa Jytinä-lehteä, lehti-ilmoituksia, käsiohjelmia, julisteita, videolta ja kuvamateriaalia Varusmiessoittokunnasta. Tiimi ylläpitää Varusmiessoittokunnan imagoa ja näkyvyyttä eri kanavissa sekä sosiaalisessa mediassa. Viihdeorkesteri esittää monipuolista ja viihteellistä musiikkia aina ikivihreistä nykypäivän hitteihin. Viihdeorkesteri saa yleisön tanssimaan tapahtumassa kuin tapahtumassa. Solisteina ovat olleet mm. Mikael Konttinen sekä Lauri Porra. Tekniikkatiimissä on paikka äänentoiston, valaistuksen ja äänittämisen osaajille. Live-keikkojen ja isojen kiertueiden teknisen suunnittelun ja toteuttamisen lisäksi teknikoita työllistävät äänitteiden tekeminen ja työstäminen sekä kaluston huoltotehtävät.