Hyppää sisältöön

Nuoruudessa on voimaa!

The Conscript Band of the Finnish Defence Forces in a group photo 

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta edustaa Suomea kotona ja maailmalla. Soittokunta muodostetaan vuosittain noin sadasta ikäluokkansa taitavimmasta kutsuntaikäisestä muusikosta, teknikosta ja viestinnän asiantuntijasta.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on energinen ja särmikäs lähes sadan hengen joukko nuoria ja taitavia asevelvollisuuttaan suorittavia miehiä ja naisia. Varusmiessoittokunta sijaitsee Panssariprikaatissa Hattulan Parolannummella. Soittokunnan konsertteihin sisältyy niin hartaita hetkiä, klassisia mestariteoksia, kuviomarssia, rock 'n' roll -henkeä kuin svengaavaa jazziakin — siis monipuolista soittoa lavalla ja liikkeessä.

Vuosittain tammikuun saapumiserässä aloittavassa soittokunnassa palvelee puhallin-, jousi- ja lyömäsoittajia, kevyen musiikin bändisoittajia, elektronisen musiikin tuottajia sekä laulajia. Yhteisen palveluksensa päätteeksi kaikki soittokuntalaiset kerätään esiintymään yhdessä suuressa megakokoonpanossa.

Soittokunnan esiintyjiä tukevat soittokunnan omat varusmiesteknikot ja -viestijät, jotka ovat oman alansa harrastajia tai ammattilaisia. Varusmiessoittokunnassa on mahdollista suorittaa valtakunnallinen sotilasmusiikkialan aliupseerikurssi.
 

´