Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

 

Päällikkökapellimestari

Musiikkikapteeni Juhani Valtasalmi

Musiikkikapteeni Juhani Valtasalmi (s. 1978) aloitti 1.1.2021 Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarin tehtävässä. Sitä ennen hän toimi samaisen soittokunnan kapellimestarina kolmen vuoden ajan.

Valtasalmi on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2016 pääaineenaan puhallinorkesterinjohto. Häntä ovat opettaneet mm. Peter Ettrup Larsen, Atso Almila, Petri Komulainen ja Jukka Iisakkila. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Jorma Panulan, Juha Törmän ja Sasha Mäkilän kursseilla.

Vuosina 2007–2013 Valtasalmi toimi klarinetistina Panssarisoittokunnassa Hämeenlinnassa ja syksystä 2013 eteenpäin Laivaston soittokunnassa Turussa ennen siirtymistään kapellimestariksi Puolustusvoimien varusmiessoittokuntaan. Hän on valmistunut vuonna 2006 Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta musiikkipedagogiksi (AMK) pääaineenaan klarinetti.

Valtasalmi on opiskellut kapellimestariopintojensa ohella musiikin sovittamista erilaisille kokoonpanoille. Hän on myös toiminut useiden vuosien ajan Suomen Klarinettiseura ry:n luottamustehtävissä. 

 

Kapellimestari

Musiikkiyliluutnantti Risto Sojakka

Risto Sojakka aloitti musiikkiopintonsa pianonsoitolla Keski-Savon musiikkiopistossa Pieksämäellä ja jatkoi ammattiopintoihin pianonsoiton, kuoron- ja orkesterinjohdon parissa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Sojakka on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta puhallinorkesterinjohdon koulutusohjelmasta vuonna 2019 ja on täydentänyt opintojaan Stavangerin yliopistossa Norjassa. Hän on osallistunut useille kansainvälisille mestarikursseille opettajinaan muun muassa David Zinnman, Osmo Vänskä, Jorma Panula, Ole Kristian Ruud, Christian Ehwald ja Douglas Bostock. Sojakka on myös ottanut osaa useisiin kansainvälisiin kapellimestarikilpailuihin. 

Sojakka työskentelee Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina ja esiintyy työnsä ohella niin pianistina kuin vierailevana kapellimestarina useiden eri kokoonpanojen kanssa. Hän vierailee aktiivisesti nuorisopuhallinorkestereiden kouluttajana ympäri Suomea ja toimii suomalais-norjalaisen FROSTKLANG-kamariorkesterin taiteellisena johtajana.