Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

 

Päällikkökapellimestari

Musiikkikapteeni Aino Koskela

Aino Koskela aloitti musiikkiopintonsa 9-vuotiaana Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa Jukka Kasperin käyrätorvioppilaana. Opinnot jatkuivat 13-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa käyrätorvensoiton, sävellyksen ja orkesterinjohdonalkeiden parissa. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Koskela jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa suorittaen Käyrätorvensoiton A-tutkinnon, kuoronjohdon ja klassisen laulun opintoja, sekä julkaisi Vierashuone -kamariensemblensä kanssa Koskelan sävellyksistä koostuvan levyn ”Vierashuone” (ALBA 2004).

Koskela valittiin sotilaskapellimestareiden koulutusohjelmaan 2007, jolloin hän suoritti naisten vapaaehtoisen asepalveluksen ja aliupseerikoulun Kaartin jääkärirykmentissä ja Kaartin soittokunnassa. Musiikin maisteriopinnot jatkuivat 2009-2012 Leif Segerstamin kapellimestariluokalla, jossa hänen opettajinaan toimivat myös mm. Atso Almila, Jorma Panula, Peter Larsen ja Petri Komulainen. Koskela on osallistunut lukuisille orkesterinjohdon mestarikursseille ja johtanut monia maamme sinfoniaorkestereita ja sotilassoittokuntia.

Koskela toimi Panssarisoittokunnassa käyrätorven äänenjohtajana ja Varusmiessoittokunnassa jousiyhtyeen kapellimestarina samalla kun hän viimeisteli sotilasopintonsa Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Reserviupseerikoulussa 2012-2015. Rakuunasoittokunnan kapellimestarina Aino Koskela toimi 2016-2020.

 

Kapellimestari

Musiikkiyliluutnantti Sauli Saarinen

Sauli Saarinen on monipuolinen muusikko, joka on työskennellyt useissa suomalaisissa yhtyeissä ja orkestereissa niin trumpetistina kuin kapellimestarina. Hän on opiskellut trumpetin soittoa Tampereen konservatoriossa ja musiikin johtamista Sibelius-Akatemiassa, Universität für Musik und darstellende Kunst Wien -musiikkikorkeakoulussa, sekä professori Jorma Panulan luotsaamassa Panula-Akatemiassa. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2022.

Saarinen aloitti kapellimestarina Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa keväällä 2023. Aikaisemmin hän työskenteli trumpetin varaäänenjohtajana Kaartin soittokunnassa, sekä äänenjohtajan sijaisena Vaasan ja Porin kaupunginorkestereissa.

Saarinen on täydentänyt osaamistaan lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla kapellimestarikursseilla. Häntä ovat opettaneet mm. Jorma Panula, David Zinman, Osmo Vänskä, Hannu Lintu, Johannes Schlaefli, Johannes Wildner, Petri Komulainen, Jukka Iisakkila, Atso Almila, Felix Hauswirth, Petri Sakari, Nils Schweckendiek, Leonid Korchmar, Timothy Redmond ja Graeme Jenkins.

Opintojensa aikana hän on johtanut Helsingin kaupunginorkesteria, Pietarin Sinfoniaorkesteria (Venäjä), Dartingtonin Festivaaliorkesteria (Englanti), MÁV Sinfoniaorkesteria (Unkari), Kuopion kaupunginorkesteria, Vaasan kaupunginorkesteria, Polyteknikkojen orkesteria, Sinfoniaorkesteri Vivoa, Nyky Ensemblea, sekä kaikkia Puolustusvoimien sotilassoittokuntia. 

Virkatyönsä ohella Saarinen säveltää ja sovittaa musiikkia eri kokoonpanoille. Hän on monipuolinen kapellimestari, joka johtaa sujuvasti niin klassista kuin viihteellistä musiikkia. Vuonna 2021 Saarinen johti Tallinnassa Tze Yeung Hon modernin Minn(i)e -oopperan maailman ensi-illan vain viikon varoitusajalla. Vuonna 2022 Saarinen kutsuttiin johtamaan Xenakis100-festivaalin avajaiskonsertti Helsinkiin vain kolmen päivän varoituksella.
 

´