Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Sotilasmusiikki

Kapellimestarit

 

Ville Paakkunainen

Päällikkökapellimestari

Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen

Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen (s. 1978) aloitti  Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkönä 1.2.2017. Hän toimi Kaartin soittokunnan kapellimestarina vuodesta 2011 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina ja Sotilasmusiikkikoulun kurssiosaston johtajana.

Paakkunainen valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaineenaan puhallinorkesterin johto syksyllä 2007. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajinaan olivat mm. Kalervo Kulmala, Pertti Pekkanen, Kari Tikka ja Atso Almila.

Paakkunainen on toiminut kapellimestarina mm. Akateemisessa puhallinorkesterissa, Lahden Sinfonisessa puhallinorkesterissa ja Tampereen Konservatorion orkestereissa. Hän on myös opettanut orkesterinjohtoa Sotilasmusiikkikoulussa ja monilla kesäleireillä.

 

Kapellimestari

Musiikkiyliluutnantti Juhani Valtasalmi

Musiikkiyliluutnantti Juhani Valtasalmi (s. 1978) aloitti Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarin tehtävässä 1.1.2018. Valtasalmi valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2016 pääaineenaan puhallinorkesterinjohto. Häntä ovat opettaneet mm. Peter Ettrup Larsen, Atso Almila, Petri Komulainen ja Jukka Iisakkila. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Jorma Panulan, Juha Törmän ja Sasha Mäkilän kursseilla.

Vuosina 2007–2013 Valtasalmi toimi klarinetistina Panssarisoittokunnassa Hämeenlinnassa ja syksystä 2013 eteenpäin Laivaston soittokunnassa Turussa. Hän on valmistunut vuonna 2006 Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta musiikkipedagogiksi (AMK) pääaineenaan klarinetti. Kapellimestariopintojen ohella Valtasalmi on opiskellut musiikin sovittamista erilaisille kokoonpanoille. Hän on myös toiminut useiden vuosien ajan Suomen Klarinettiseura ry:n luottamustehtävissä.