Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

 

Päällikkökapellimestari

Musiikkikapteeni Juhani Valtasalmi

Musiikkikapteeni Juhani Valtasalmi (s. 1978) aloitti 1.1.2021 Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarin tehtävässä. Sitä ennen hän toimi samaisen soittokunnan kapellimestarina kolmen vuoden ajan.

Valtasalmi on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2016 pääaineenaan puhallinorkesterinjohto. Häntä ovat opettaneet mm. Peter Ettrup Larsen, Atso Almila, Petri Komulainen ja Jukka Iisakkila. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Jorma Panulan, Juha Törmän ja Sasha Mäkilän kursseilla.

Vuosina 2007–2013 Valtasalmi toimi klarinetistina Panssarisoittokunnassa Hämeenlinnassa ja syksystä 2013 eteenpäin Laivaston soittokunnassa Turussa ennen siirtymistään kapellimestariksi Puolustusvoimien varusmiessoittokuntaan. Hän on valmistunut vuonna 2006 Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta musiikkipedagogiksi (AMK) pääaineenaan klarinetti.

Valtasalmi on opiskellut kapellimestariopintojensa ohella musiikin sovittamista erilaisille kokoonpanoille. Hän on myös toiminut useiden vuosien ajan Suomen Klarinettiseura ry:n luottamustehtävissä. 

 

Kapellimestari

Musiikkiyliluutnantti Sauli Saarinen

Sauli Saarinen on monipuolinen muusikko, joka on työskennellyt useissa suomalaisissa yhtyeissä ja orkestereissa niin trumpetistina kuin kapellimestarina. Hän on opiskellut trumpetin soittoa Tampereen konservatoriossa ja musiikin johtamista Sibelius-Akatemiassa, Universität für Musik und darstellende Kunst Wien -musiikkikorkeakoulussa, sekä professori Jorma Panulan luotsaamassa Panula-Akatemiassa. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2022.

Saarinen aloitti kapellimestarina Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa keväällä 2023. Aikaisemmin hän työskenteli trumpetin varaäänenjohtajana Kaartin soittokunnassa, sekä äänenjohtajan sijaisena Vaasan ja Porin kaupunginorkestereissa.

Saarinen on täydentänyt osaamistaan lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla kapellimestarikursseilla. Häntä ovat opettaneet mm. Jorma Panula, David Zinman, Osmo Vänskä, Hannu Lintu, Johannes Schlaefli, Johannes Wildner, Petri Komulainen, Jukka Iisakkila, Atso Almila, Felix Hauswirth, Petri Sakari, Nils Schweckendiek, Leonid Korchmar, Timothy Redmond ja Graeme Jenkins.

Opintojensa aikana hän on johtanut Helsingin kaupunginorkesteria, Pietarin Sinfoniaorkesteria (Venäjä), Dartingtonin Festivaaliorkesteria (Englanti), MÁV Sinfoniaorkesteria (Unkari), Kuopion kaupunginorkesteria, Vaasan kaupunginorkesteria, Polyteknikkojen orkesteria, Sinfoniaorkesteri Vivoa, Nyky Ensemblea, sekä kaikkia Puolustusvoimien sotilassoittokuntia. 

Virkatyönsä ohella Saarinen säveltää ja sovittaa musiikkia eri kokoonpanoille. Hän on monipuolinen kapellimestari, joka johtaa sujuvasti niin klassista kuin viihteellistä musiikkia. Vuonna 2021 Saarinen johti Tallinnassa Tze Yeung Hon modernin Minn(i)e -oopperan maailman ensi-illan vain viikon varoitusajalla. Vuonna 2022 Saarinen kutsuttiin johtamaan Xenakis100-festivaalin avajaiskonsertti Helsinkiin vain kolmen päivän varoituksella.
 

´