Hyppää sisältöön

 

Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta soi myös Facebookissa ja Instagramissa sekä YouTubessa!

Tulevia konsertteja

Joulukonsertti
To 21.12.2023 kello 19 Johanneksenkirkko

Aino Koskela ja Jaakko Nurila, kapellimestari
Emilia Nyman, laulu

Kaartin soittokunnan perinteinen joulukonsertti tarjoilee tuttuja joululauluja ja juhlavaa puhallinmusiikkia!

Liput: lippu.fi.

Töölö I

To 25.1.2024 kello 19 Temppeliaukion kirkko

Huba Hollókői, kapellimestari
Minna Pensola, viulu

Frigyes Hidas: Merry Music
Kurt Weill: Viulukonsertto
Milhaud: Suite Francaise
Jan van der Roost: Puszta

Kaartin soittokunnan Töölö-konsertti sarjassa kuullaan sinfonista puhallinmusiikkia 1900- ja 2000-luvuilta Temppeliaukion kirkossa. Konsertteihin on aina vapaa pääsy!

Talvigaala

Ti 6.2.2024 kello 19 Hyvinkääsali Liput
Ke 7.2.2023 kello 19 Tapiolasali Liput

Jaakko Nurila ja Aino Koskela, kapellimestarit
Sonja Herranen, sopraano
Aarno Cronvall, juontaja

Kaartin soittokunnan sydäntalven perinteinen Talvigaala tarjoilee juhlavia teoksia ooppera- ja operettimaailmasta sekä marsseja ja alkusoittoja. Tervetuloa viihtymään hienoissa tunnelmissa!

Liity sähköpostilistalle

Jos haluat saada Kaartin soittokunnan tapahtumista tietoja suoraan sähköpostiisi, ota vapaamuotoisesti yhteyttä osoitteeseen [email protected] ja lisäämme sinut listalle.

Yleistä Kaartin soittokunnasta

Tasavallan presidentin edustusorkesteri, Kaartin soittokunta, on musiikillaan nostattanut tunnelmaa jo yli 200 vuoden ajan! Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen Puolustusvoimien edustussoittokunta, ja esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa kuten valtiovierailuilla ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Kaartin soittokunnan työ suomalaisessa musiikkielämässä näkyy laajalle. Orkesterin monipuolinen osaaminen eri musiikkilajien saralla on kasvattanut yleisöpohjaa eri suuntiin, ja merkittävät taiteelliset saavutukset ovat nostaneet soittokunnan valtakunnallisten päälehtien kulttuurisivuille.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan konserttejamme – juuri sinulle sopivaa musiikkia! Keväiset viihdekonsertit tarjoavat huippuluokan solisteja iskelmätaivaalta. Kesäiset puistokonsertit antavat mahdollisuuden hengähtää arjen keskellä ja nauttia musiikista yhdessä ystävien kanssa.

Temppeliaukion kirkossa järjestettävät Töölö-konsertit nostavat tämän päivän musiikintekijät esiin kantaesitysten ja huomisen klassikoiden merkeissä. Syksy huipentuu Musiikkitalossa järjestettävään perinnepäivän konserttiin, jossa soi musiikinhistorian upeimmat klassiset sävelet sekä Johanneksenkirkossa soitettavaan tunnelmalliseen joulukonserttiin.

´