Hyppää sisältöön

 

Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta soi myös Facebookissa ja Instagramissa sekä YouTubessa!

Tulevia konsertteja

Töölö III
Ke 4.10.2023 kello 19 Temppeliaukion kirkko

Leif Karlsson, kapellimestari
Aki Virtanen, timpani

Hugo Alfvén: Festspel op 25
Gustaf Holst: Somerseth Rhapsody
Gordon Jacob: Concerto for timpani and wind orchestra
John Mackey: Wine Dark sea 

Sotilaskotiauto vierailee kirkon pihalla. Töölö-konserttisarjassa soitetaan 1900- ja 2000-luvun taidemusiikkia. Konsertteihin on aina vapaa pääsy!

Festspel
Ti 21.11.2023 kello 19 Helsingin Musiikkitalon konserttisali

Pasi-Heikki Mikkola ja Timo Kotilainen, kapellimestarit
Juhani Kaskeala, juontaja

Kaartin soittokunnan juhlakonsertissa sukelletaan Suomen ja Ruotsin yhteiseen historiaan Crusellin, Alfvenin, Linkolan ja monien muiden säveltäjien sävelin!

Juhlavassa sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa ovat Suomi ja Ruotsi yhteisellä matkalla! Musiikki on tulvillaan viittauksia todellisiin tapahtumiin ja konsertin juontajan, amiraali (evp.) Juhani Kaskealan syvällinen historian tuntemus johdattelee kuulijat Suomen ja Ruotsin yhteisen historian halki aina näihin päiviin asti!

Liput: Ticketmaster.fi

Joulukonsertti
To 21.12.2023 kello 19 Johanneksenkirkko

Aino Koskela ja Jaakko Nurila, kapellimestari
Emilia Nyman, laulu

Kaartin soittokunnan perinteinen joulukonsertti tarjoilee tuttuja joululauluja ja juhlavaa puhallinmusiikkia! Liput lippu.fi.

Liity sähköpostilistalle

Jos haluat saada Kaartin soittokunnan tapahtumista tietoja suoraan sähköpostiisi, ota vapaamuotoisesti yhteyttä osoitteeseen [email protected] ja lisäämme sinut listalle.

Yleistä Kaartin soittokunnasta

Tasavallan presidentin edustusorkesteri, Kaartin soittokunta, on musiikillaan nostattanut tunnelmaa jo yli 200 vuoden ajan! Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen Puolustusvoimien edustussoittokunta, ja esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa kuten valtiovierailuilla ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Kaartin soittokunnan työ suomalaisessa musiikkielämässä näkyy laajalle. Orkesterin monipuolinen osaaminen eri musiikkilajien saralla on kasvattanut yleisöpohjaa eri suuntiin, ja merkittävät taiteelliset saavutukset ovat nostaneet soittokunnan valtakunnallisten päälehtien kulttuurisivuille.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan konserttejamme – juuri sinulle sopivaa musiikkia! Keväiset viihdekonsertit tarjoavat huippuluokan solisteja iskelmätaivaalta. Kesäiset puistokonsertit antavat mahdollisuuden hengähtää arjen keskellä ja nauttia musiikista yhdessä ystävien kanssa.

Temppeliaukion kirkossa järjestettävät Töölö-konsertit nostavat tämän päivän musiikintekijät esiin kantaesitysten ja huomisen klassikoiden merkeissä. Syksy huipentuu Musiikkitalossa järjestettävään perinnepäivän konserttiin, jossa soi musiikinhistorian upeimmat klassiset sävelet sekä Johanneksenkirkossa soitettavaan tunnelmalliseen joulukonserttiin.

´