Kaartin soittokunta

Vasemmalla vanha ryhmäkuva muusikoista. Oikealla uudempi ryhmäkuva muusikoista.

TIEDOTE 27..2020

Sotilasmusiikkialan konsertit ja muut julkiset esiintymiset on peruttu koronavirusepidemian vuoksi kesäkuun 2020 loppuun saakka. Puolustusvoimat tiedotti uusista muutoksista ja peruutuksista 15.4.2020. Jo aikaisemmin sotilasmusiikkialan yleisötapahtumat ja konserttikiertueet oli peruttu toukokuun loppuun saakka 13.3.2020 tehdyllä päätöksellä Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti koronavirustartuntojen (COVID-19) ehkäisemiseksi.

Vartioparaatit on peruttu touko-, kesä- ja heinäkuun osalta. Myös Kaartin soittokunnan esiintymien Taidekeskus Salmelan avajaiskonsertissa on peruttu.

Puolustusvoimien kesäkiertue 2020 on peruttu kokonaisuudessaan. Seuraava kesäkiertue käynnistyy kesäkuussa 2021.

Lippujen vaihto- tai palautusoikeus selviää kunkin konsertin lipunmyyntipisteestä. Myyntipisteet ovat tilanteesta johtuen ruuhkautuneet, joten toivomme malttia asian suhteen.

Kaartin soittokunta soi Facebookissa ja Instagramissa sekä Puolustusvoimien sotilasmusiikki-soittolistalla YouTubessa, joten pysytään kuulolla.

Loppukesälle suunniteltujen yleisötapahtumien toteutumisesta ja mahdollisten uusien tilaisuuksien järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin.

Kaartin soittokunta

Tasavallan presidentin edustusorkesteri, Kaartin soittokunta, on musiikillaan nostattanut tunnelmaa jo yli 200 vuoden ajan! Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen Puolustusvoimien edustussoittokunta, ja esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa kuten valtiovierailuilla ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Esiintymiset löytyvät konserttikalenteristamme.

Kaartin soittokunnan työ suomalaisessa musiikkielämässä näkyy laajalle. Orkesterin monipuolinen osaaminen eri musiikkilajien saralla on kasvattanut yleisöpohjaa eri suuntiin, ja merkittävät taiteelliset saavutukset ovat nostaneet soittokunnan valtakunnallisten päälehtien kulttuurisivuille.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan konserttejamme – juuri sinulle sopivaa musiikkia! Keväiset viihdekonsertit tarjoavat huippuluokan solisteja iskelmätaivaalta. Kesäiset puistokonsertit antavat mahdollisuuden hengähtää arjen keskellä ja nauttia musiikista yhdessä ystävien kanssa.

Temppeliaukion kirkossa järjestettävät Töölö-konsertit nostavat tämän päivän musiikintekijät esiin kantaesitysten ja huomisen klassikoiden merkeissä. Syksy huipentuu Musiikkitalossa järjestettävään perinnepäivän konserttiin, jossa soi musiikinhistorian upeimmat klassiset sävelet sekä Johanneksenkirkossa soitettavaan tunnelmalliseen joulukonserttiin.

Kaartin soittokunta esiintyy Helsingin lisäksi myös muissa Etelä-Suomen kaupungeissa, kuten Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Tampereella! Tammikuussa 2020 soittokunta muutti Finlandia-talosta Konservatoriotaloon Ruoholahteen.

Kaartit

Sotalaitoksissa kaartit ovat perinteisiä hallitsijoiden henkivartiostoja. Ne ovat valiojoukkoja, joiden asema perustuu erityiseen luottamukseen. Kaartit ovat myös kansallisia edustusjoukkoja, jotka antavat ulkomaisille vierailijoille ensivaikutelman valtion sotilaallisesta olemuksesta. Suomessa on ollut erilaisia kaartin joukkoja jo Ruotsin vallan ajoilta. Nykyään tämän vuosisataisen ketjun lenkkinä on Kaartin jääkärirykmentti.

spotify