Kaartin soittokunta

Vasemmalla vanha ryhmäkuva muusikoista. Oikealla uudempi ryhmäkuva muusikoista.

TIEDOTE 13.3.2020
Sotilasmusiikkialan yleisötapahtumat ja konserttikiertueet perutaan 13.3. alkaen 31.5.2020 saakka liittyen COVID-19 koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti. Lippujen vaihto- tai palautusoikeus selviää kunkin konsertin lipunmyyntipisteestä. Myyntipisteet ovat tilanteesta johtuen ruuhkautuneet, joten toivomme malttia asian suhteen.

Tämän hetkisen tiedon mukaisesti kesän odotetut tapahtumat, kuten vartioparaatit, Taidekeskus Salmelan avajaiskonsertti ja Hamina Tattoo, järjestetään normaalisti. Tilanteesta tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.

Kaartin soittokunta

Tasavallan presidentin edustusorkesteri, Kaartin soittokunta, on musiikillaan nostattanut tunnelmaa jo yli 200 vuoden ajan! Nykyisin soittokunta on 42-henkinen Suomen Puolustusvoimien edustussoittokunta, ja esiintyy Puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa kuten valtiovierailuilla ja Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Esiintymiset löytyvät konserttikalenteristamme.

Kaartin soittokunnan työ suomalaisessa musiikkielämässä näkyy laajalle. Orkesterin monipuolinen osaaminen eri musiikkilajien saralla on kasvattanut yleisöpohjaa eri suuntiin, ja merkittävät taiteelliset saavutukset ovat nostaneet soittokunnan valtakunnallisten päälehtien kulttuurisivuille.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan konserttejamme – juuri sinulle sopivaa musiikkia! Keväiset viihdekonsertit tarjoavat huippuluokan solisteja iskelmätaivaalta. Kesäiset puistokonsertit antavat mahdollisuuden hengähtää arjen keskellä ja nauttia musiikista yhdessä ystävien kanssa.

Temppeliaukion kirkossa järjestettävät Töölö-konsertit nostavat tämän päivän musiikintekijät esiin kantaesitysten ja huomisen klassikoiden merkeissä. Syksy huipentuu Musiikkitalossa järjestettävään perinnepäivän konserttiin, jossa soi musiikinhistorian upeimmat klassiset sävelet sekä Johanneksenkirkossa soitettavaan tunnelmalliseen joulukonserttiin.

Kaartin soittokunta esiintyy Helsingin lisäksi myös muissa Etelä-Suomen kaupungeissa, kuten Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Tampereella! Tammikuussa soittokunta muuttaa Finlandia-talosta Konservatoriotaloon Ruoholahteen

Kaartit

Sotalaitoksissa kaartit ovat perinteisiä hallitsijoiden henkivartiostoja. Ne ovat valiojoukkoja, joiden asema perustuu erityiseen luottamukseen. Kaartit ovat myös kansallisia edustusjoukkoja, jotka antavat ulkomaisille vierailijoille ensivaikutelman valtion sotilaallisesta olemuksesta. Suomessa on ollut erilaisia kaartin joukkoja jo Ruotsin vallan ajoilta. Nykyään tämän vuosisataisen ketjun lenkkinä on Kaartin jääkärirykmentti.

spotify