Hyppää sisältöön

Varusmieheksi soittokuntaan?

Varusmiessoittokunta on erikoisjoukko, johon haetaan ennen palveluksen aloittamista. Myös palveluksessa olevilla on mahdollisuus hakeutua Varusmiessoittokuntaan Puolustusvoimien erityistehtävähaun kautta.

Varusmiessoittokunta lavalla timantin muotoisessa muodostelmassa

Näin haet tammikuun 2025 saapumiserään:

1. Täytä hakemus Puolustusvoimien sähköisessä asioinnissa https://asiointi.puolustusvoimat.fi/fi/etusivu

Sinun ei tarvitse täyttää hakemustasi kutsuntoihin mennessä, vaan hakemuksen voi lähettää palveluspaikan määrittämisen jälkeenkin, kuitenkin 31.12. mennessä.

2. Osallistu kutsuntoihin normaalisti kutsun saatuasi

3. Ilmoita kutsuntatilaisuudessa lautakunnalle hakevasi Varusmiessoittokuntaan 1/2025-saapumiserään.

Tämän jälkeen sinulle määrätään jokin palveluspaikka 1/2025-saapumiserään ikään kuin varavaihtoehdoksi, mikäli et tule valituksi Puolustusvoimien varusmiessoittokuntaan.

4. Saat valintakoekutsun postitse maaliskuussa

Panssariprikaatissa järjestettävissä valintakokeissa käytännön soittotaito tai osaaminen ratkaisee. Odotamme hakijoilta hyvää käytöstä ja asennetta palvelusta kohtaan. Varusmiessoittokuntaan voivat hakea kaikki asevelvolliset Suomen kansalaiset.

5. Jokainen hakenut saa vastauksen kirjeitse touko-kesäkuussa

 

Valintakokeet

Huhtikuun valintakokeissa annetaan soittonäyte (vapaavalintainen teos & lautakunnan valitsema prima vista -teos) pää- ja sivusoittimella. Valintakokeissa ei käytetä säestäjää eikä taustanauhoja. Ääni -tai valoteknikoksi hakevat osoittavat osaamisensa ääni- ja valokokeessa, sekä haastattelussa. Mediatiimiin hakevat voivat valmistautua valintakokeeseen kokoamalla portfolion erikoisosaamisestaan.

Meille voivat hakea:

  • puhallinsoittajat
  • lyömäsoittajat
  • jousisoittajat
  • kosketinsoittajat ja haitaristit
  • kitaristit ja basistit
  • laulajat
  • esiintyvät taiteilijat sekä muut musiikkia harrastavat (kapellimestarit, tuottajat)
  • media- ja viestintäalan osaajat (valo- ja videokuvaajat, toimittajat, graafikot)
  • ääni- ja valoteknikot

Lisätietoa varusmiespalveluksesta Varusmiessoittokunnassa voit lukea varusmiestemme ylläpitämästä blogista.

Varusmiessoittokunnan valintakokeiden kautta on mahdollista päästä suorittamaan palvelus myös muissa Suomen sotilassoittokunnissa. Kysy lisää valintakokeiden yhteydessä!

Lisätietoja Varusmiessoittokunnan valintakokeista ja valintaprosessista antaa yliluutnantti Tommi Suutarinen p. 0299 442 615.

 

Naisten vapaaehtoinen palvelus

 

1. Täytä hakemus Puolustusvoimien sähköisessä asioinnissa

Hakemuksen lähettämisessä on kaksi vaihetta: Vastaa ensimmäisessä vaiheessa asiointipalvelussa varusmiespalvelusta ja terveydentilaa koskeviin kysymyksiin. Hakemuksen voit täyttää Puolustusvoimien asiointipalvelussa osoitteessa Puolustusvoimien asiointi (puolustusvoimat.fi) .Kirjaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ilmoita hakemuksessa palvelusaika ja -paikkatoiveesi. Tulosta täyttämäsi hakemusluonnos ja varaa aika lääkärintarkastukseen. 

Tarvittaessa voit edelleen lähettää paperisen hakemuksen omaan aluetoimistoon.

Hakulomakkeet löydät osoitteesta puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet. Katso lisätiedot hakeutumisesta naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen tästä

Hakemiseen liittyviä ohjeita ja hakulomakkeita saat myös aluetoimistoista.

 

Erityistehtävähaku

Myös muissa joukko-osastoissa palveluksensa aloittavilla on mahdollisuus hakeutua Varusmiessoittokuntaan ja muihin Suomen soittokuntiin. Tällöin palveluspaikka vaihtuu ja erityistehtävähaun kautta hakenut ja hyväksytty varusmies siirretään toiseen joukko-osastoon. Erityistehtävähaussa soittokuntiin voivat hakea viestinnän osaajat, kuten valokuvaajat, graafikot ja kirjoittajat.

Lisätiedot: https://intti.fi/erityistehtavat

 

Ammattisoittajaksi?

Puolustusvoimien viiteen ammattisoittokuntaan haetaan soittajia, jotka ovat suorittaneet varusmiespalveluksensa Varusmiessoittokunnassa tai muualla.

Lisätiedot: https://puolustusvoimat.fi/sotilasmusiikki/sotilassoittajaksi

´