Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta on 34-henkinen maavoimien soittokunta, joka juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna. Kotipaikka soittokunnalla on Lappeenrannassa, Maasotakoulun yhteydessä. Rakuunasoittokunta esiintyy pääasiassa Itä-Suomen alueella.

Vuonna 1921 Lappeenrantaan perustettiin Ratsuväkiprikaati ja sen yhteyteen soittokunta. Soittokunnan nimi on muuttunut vuosien saatossa useita kertoja ja vuonna 1990 soittokunta sai nimekseen Rakuunasoittokunta.

Täydet konserttisalit, tyytyväinen kuulijakunta ja suuren yleisön tuki ovat voimavara, jolla 100-vuotias Rakuunasoittokunta kiitää täyttä laukkaa musiikin taistelukentille vaalien ratsuväen kunniakkaita perinteitä, jotka alkavat jo 1600-luvulta. Juhlavuoden esiintymiset löytyvät Rakuunasoittokunnan konserttikalenterista ja musiikkivideot Rakuunasoittokunnan Youtube-kanavalta.

Soittokunta tekee aktiivista yhteistyötä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa useissa konserteissa. Muina yhteistyökumppaneina mainittakoon Lappeenrannan musiikkiopisto, eri kuorot ja alueen monet seurakunnat.

Soittokunnan tehtävä on vastata alueensa soittotoiminnasta ja toiminnan edelleen kehittämisestä sekä sotilasmusiikkiin liittyvien perinteiden vaalimisesta. Rakuunasoittokunnan ensisijainen toiminta-alue on Itä-Suomi; Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat ja niiden alueella toimivat puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen yksiköt.

Lukuisien alueella toimivien joukko-osastojen tilaisuuksien lisäksi soittokuntaa työllistää veteraani-, reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöt.

Soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Riku Huhtasalo.

Tervetuloa viettämään juhlavuotta kanssamme.

Karjalan kunnailta kajahtaa!