Hyppää sisältöön

Maavoimien soittokunta Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta on 34-henkinen maavoimien soittokunta. Kotipaikka soittokunnalla on Lappeenrannassa, Maasotakoulun yhteydessä. Rakuunasoittokunta esiintyy pääasiassa Itä-Suomen alueella.

Vuonna 1921 Lappeenrantaan perustettiin Ratsuväkiprikaati ja sen yhteyteen soittokunta. Soittokunnan nimi on muuttunut vuosien saatossa useita kertoja ja vuonna 1990 soittokunta sai nimekseen Rakuunasoittokunta.

Täydet konserttisalit, tyytyväinen kuulijakunta ja suuren yleisön tuki ovat voimavara, jolla  Rakuunasoittokunta kiitää täyttä laukkaa musiikin taistelukentille vaalien ratsuväen kunniakkaita perinteitä, jotka alkavat jo 1600-luvulta. Esiintymiset löytyvät Rakuunasoittokunnan konserttikalenterista.

Täysimittaisin sinfonisen puhallinorkesterin lisäksi soittokuntamme muodostaa Jääkärikvintetin, Kareliakvintetin ja Rakuunaseitsikon. Ne ovat soittokunnan pienkokoonpanoja ja lisätietoa niistä löytyy sivun vasemmasta laidasta. Näistä ja muista pienyhtyeidemme musiikkivideoista voi nauttia Rakuunasoittokunnan Youtube-kanavalla!

Soittokunnan tehtävä on vastata alueensa soittotoiminnasta ja toiminnan edelleen kehittämisestä sekä sotilasmusiikkiin liittyvien perinteiden vaalimisesta. Rakuunasoittokunnan ensisijainen toiminta-alue on Itä-Suomi; Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat ja niiden alueella toimivat puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen yksiköt.

Lukuisien alueella toimivien joukko-osastojen tilaisuuksien lisäksi soittokuntaa työllistää veteraani-, reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöt. Lisäksi Soittokunta tekee aktiivista yhteistyötä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa useissa konserteissa. Muina yhteistyökumppaneina mainittakoon Lappeenrannan musiikkiopisto, eri kuorot ja alueen monet seurakunnat.

Soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Riku Huhtasalo.

Karjalan kunnailta kajahtaa!