Hyppää sisältöön

Rakuunasoittokunta

Rakuunasoittokunta on 34-henkinen soittokunta, jonka kotipaikka on Lappeenrannassa, Maasotakoulun yhteydessä. Rakuunasoittokunta esiintyy pääasiassa Itä-Suomen alueella.

Vuonna 1921 Lappeenrantaan perustettiin Ratsuväkiprikaati ja sen yhteyteen soittokunta. Soittokunnan nimi on muuttunut vuosien saatossa useita kertoja ja vuonna 1990 soittokunta sai nimekseen Rakuunasoittokunta.

Täydet konserttisalit, tyytyväinen kuulijakunta ja suuren yleisön tuki ovat voimavara, jolla  Rakuunasoittokunta kiitää täyttä laukkaa musiikin taistelukentille vaalien ratsuväen kunniakkaita perinteitä, jotka alkavat jo 1600-luvulta. Rakuunasoittokunnan esiintymiset löydät konserttikalenterista.

Täysimittaisen sinfonisen puhallinorkesterin lisäksi soittokuntamme muodostaa Jääkärikvintetin ja Rakuunaseitsikon. Soittokunnan ja pienyhtyeiden musiikkivideoista voit nauttia Rakuunasoittokunnan Youtube-kanavalla!

Soittokunnan tehtävä on vastata alueensa soittotoiminnasta ja sen edelleen kehittämisestä sekä sotilasmusiikkiin liittyvien perinteiden vaalimisesta. Rakuunasoittokunnan ensisijainen toiminta-alue on Itä-Suomi; Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat ja niiden alueella toimivat puolustusvoimien sekä rajavartiolaitoksen yksiköt.

Lukuisien alueella toimivien joukko-osastojen tilaisuuksien lisäksi soittokuntaa työllistävät veteraani-, reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöt. Soittokunta esiintyy säännöllisesti Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä lähiseudun puhallinorkesterien kanssa. Muina yhteistyökumppaneina mainittakoon Lappeenrannan musiikkiopisto, monet kuorot ja alueen seurakunnat.

Soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Tero Haikala ja kapellimestarina musiikkiyliluutnantti Risto Sojakka.

Karjalan kunnailta kajahtaa!

´