Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Sotilasmusiikki

Kapellimestarit

Päällikkökapellimestari

Pasi-Heikki MikkolaMusiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola

Pasi-Heikki Mikkola (s. 1965 Hämeenlinna) aloitti Kaartin soittokunnan päällikkönä 1.6.2015. Ammattimuusikon uran hän aloitti Panssarisoittokunnan huilistina 1985, jonka jälkeen hän valmistui kapellimestariksi 1993 Sotilasmusiikkikoulun ja Sibelius-Akatemian järjestämältä sotilaskapellimestarikurssilta, jonka opettajina toimivat professori Jorma Panula ja kapellimestari Kalervo Kulmala.

Pasi-Heikki Mikkola on toiminut kapellimestarina ja päällikkönä Satakunnan sotilassoittokunnassa (Niinisalo) 1993–1998, Savon sotilassoittokunnassa (Mikkeli) 1998–2009, Panssarisoittokunnassa (Hämeenlinna) 2009–2013 ja Laivaston soittokunnassa (Turku) 2013–2015. Hän on lisäksi johtanut mm. Mikkelin, Kuopion ja Hämeenlinnan kaupunginorkestereita ja toiminut Mikkelin Teatterin kapellimestarina.

Mikkola on tuottelias säveltäjä ja sovittaja. Hän on tehnyt musiikkia erilaisille kokoonpanoille, kuten puhallinorkesterille, Big Bandille ja sinfoniaorkesterille.

 

 

Kapellimestari

Musiikkimajuri Tomi Väisänen Tomi Väisänen

Musiikkimajuri Tomi Väisänen aloitti Kaartin soittokunnan kapellimestarina 1.7.2017.

Tomi Väisänen on aloittanut musiikin opiskelun jo lapsena Lahden musiikkiluokilla Kodaly-metodin parissa. Samoihin aikoihin hän aloitti pianonsoitto-opinnot Päijät-Hämeen konservatoriossa. Musiikkiopinnot jatkuivat myöhemmin Laivaston soittokunnassa Turussa, jossa pääinstrumentiksi vaihtui oboe. Opintojen jälkeen hän toimi oboen äänenjohtajana Pohjan sotilassoittokunnassa Oulussa ja osallistui puolustusvoimien soittomestaruuskilpailuihin sijoittuen kolmesti peräkkäin ensimmäiselle sijalle.

Väisänen on opiskellut kuoronjohtoa ja hän on toiminut Kajaanin mieslaulajien kuoronjohtajana kahdeksan vuotta. Hän on tehnyt sovituksia kuoroille, puhallinorkestereille ja Big Bandeille. Hän valmistui kapellimestariksi Sotilasmusiikkikoulun ja Sibelius-Akatemian sotilaskapellimestarikurssilta. Tomi Väisänen on toiminut päällikkönä ja kapellimestarina Kainuun sotilassoittokunnassa, Lapin sotilassoittokunnassa ja Ilmavoimien soittokunnassa.

Musiikkimajuri Tomi Väisänen on jatkanut musiikkiopintojaan valmistuen Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaineena puhallinorkesterin johto.