Hyppää sisältöön

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

 

Jaakko Nurila on toiminut sotilasmusiikkialan tehtävissä Oulussa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä kolmenkymmenen vuoden ajan. Ennen kapellimestariuraansa Nurila toimi soittajaupseerina ensin Lapin sotilassoittokunnassa ja sitten Pohjan sotilassoittokunnassa. Sotilaskapellimestaritehtävät alkoivat 2009 Pohjan sotilassoittokunnassa ja paluu Lapin sotilassoittokuntaan tapahtui 2014. 

Nurilan oma instrumentti on saksofoni. Maisteriopinnot Sibelius-Akatemiasta valmistuivat vuonna 2006, ensin esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta ja pari vuotta myöhemmin orkesteri- ja kuoronjohdon parista.  Opetustyö ja eri kokoonpanoissa soittaminen on kuulunut Nurilan toimenkuvaan myös kapellimestariaikoina. Nurila on toiminut mm. Oulu Sinfonian solistina ja esiintynyt sotilassoittokuntien solistina lukuisia kertoja. Kilpailuvoittoja on kertynyt mm. Lahden valtakunnallisista puhallinkilpailuista - hän on myös Puolustusvoimien soittomestaruuskilpailun voittaja. Suomen saksofoniseura myönsi Nurilalle Joosef Kaartinen-palkinnon vuonna 2004.

Ennen siirtymistään Kaartin soittokuntaan Nurila toimi Ilmavoimien soittokunnan päällikkökapellimestarina vuosina 2021-2023.

Kapellimestari

Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen

 

´