Päällikkökapellimestari
Musiikkimajuri Timo Kotilainen
Timo Kotilaisen tie sotilasmuusikoksi alkoi jo kuusitoistavuotiaana soitto-oppilaana Puolustusvoimien soittajakoulussa. Viulun, pianon ja lyömäsoitinten aiemmat opinnot vaihtuivat vaskimusiikkiin ja jo opintojen aikana aukeni paikka käyrätorven soittajana Laivaston soittokunnassa.
Kotilaisen musiikkiopinnot jatkuivat neljän vuoden ajan työn ohessa Turun konservatoriossa, kunnes kiinnostus kapellimestarin ammattiin vei mukanaan. Orkesterinjohdon opinnot alkoivat sivuaineena Lahden konservatoriossa sekä Sotilasmusiikkikoulussa ja jatkuivat pääaineena Sibelius-Akatemiassa Kalervo Kulmalan, Jorma Panulan ja Atso Almilan oppilaana.
Kotilainen voitti aikanaan myös puolustusvoimien soittomestaruuskilpailun käyrätorvisarjan. Voiton jälkeen Kotilainen keskittyi kapellimestariopintoihinsa ja matkusti myös ulkomaille oppiin. Laivaston soittokuntaa 22 vuotta päällikkönä ja kapellimestarina johtanut Kotilainen on toimi myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina ja vuodet 2018-2020 sotilasmusiikkialan koulutuspäällikkönä.
Päätyönsä ohella hän on toiminut useiden kotimaisten puhallinorkestereiden kouluttajana sekä vierailevana kapellimestarina mm. Ruotsissa, Baltian maissa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Kotilaisen työ puhallin- ja sotilasmusiikin tunnettuuden edistäjänä on palkittu Varsinais-Suomen liiton Aurora-mitalilla ja Adolf Ehrnroothin nimeä kantava palkinnolla.
Kapellimestari
Musiikkikapteeni Aino Koskela
Aino Koskela aloitti musiikkiopintonsa 9-vuotiaana Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa Jukka Kasperin käyrätorvioppilaana. Opinnot jatkuivat 13-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa käyrätorvensoiton, sävellyksen ja orkesterinjohdonalkeiden parissa. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Koskela jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa suorittaen Käyrätorvensoiton A-tutkinnon, kuoronjohdon ja klassisen laulun opintoja, sekä julkaisi Vierashuone -kamariensemblensä kanssa Koskelan sävellyksistä koostuvan levyn ”Vierashuone” (ALBA 2004).
Koskela valittiin sotilaskapellimestareiden koulutusohjelmaan 2007, jolloin hän suoritti naisten vapaaehtoisen asepalveluksen ja aliupseerikoulun Kaartin jääkärirykmentissä ja Kaartin soittokunnassa. Musiikin maisteriopinnot jatkuivat 2009-2012 Leif Segerstamin kapellimestariluokalla, jossa hänen opettajinaan toimivat myös mm. Atso Almila, Jorma Panula, Peter Larsen ja Petri Komulainen. Koskela on osallistunut lukuisille orkesterinjohdon mestarikursseille ja johtanut monia maamme sinfoniaorkestereita ja sotilassoittokuntia.
Koskela toimi Panssarisoittokunnassa käyrätorven äänenjohtajana ja Varusmiessoittokunnassa jousiyhtyeen kapellimestarina samalla kun hän viimeisteli sotilasopintonsa Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Reserviupseerikoulussa 2012-2015. Rakuunasoittokunnan kapellimestarina Aino Koskela toimi 2016-2020.