Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

 

Päällikkökapellimestari musiikkimajuri Jaakko Nurila

Jaakko Nurila on toiminut sotilasmusiikkialan tehtävissä Oulussa ja Rovaniemellä

kolmenkymmenen vuoden ajan. Ennen kapellimestariuraansa Nurila toimi soittajaupseerina ensin Lapin sotilassoittokunnassa ja sitten Pohjan sotilassoittokunnassa. Sotilaskapellimestaritehtävät alkoivat 2009 Pohjan sotilassoittokunnassa ja paluu Lapin sotilassoittokuntaan tapahtui 2014. 
Nurilan oma instrumentti on saksofoni. Maisteriopinnot Sibelius-Akatemiasta valmistuivat vuonna 2006, ensin esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta ja pari vuotta myöhemmin orkesteri- ja kuoronjohdon parista.  Opetustyö ja eri kokoonpanoissa soittaminen on kuulunut Nurilan toimenkuvaan myös kapellimestariaikoina. Nurila on toiminut mm. Oulu Sinfonian solistina ja esiintynyt sotilassoittokuntien solistina lukuisia kertoja. Kilpailuvoittoja on kertynyt mm. Lahden valtakunnallisista puhallinkilpailuista - hän on myös Puolustusvoimien soittomestaruuskilpailun voittaja. Suomen saksofoniseura myönsi Nurilalle Joosef Kaartinen-palkinnon vuonna 2004.

Tehtävä Ilmavoimien Big Bandissa oli samalla paluu Nurilan musiikillisille juurille. Saksofonin soitto sai alkunsa big bandistä Rovaniemellä. Vuosien varrelle on mahtunut monia kevyen musiikin kokoonpanoja. Nurila kuuluu myös Oulu All Stars Big Bandin perustajajäseniin. Musiikkimajuri Jaakko Nurila aloitti Ilmavoimien soittokunnassa päällikkökapellimestarina 1.1.2021.
 

 

Apulaiskapellimestari, varapäällikkö yliluutnantti Mikko Tourunen 

Tourusen ura musiikin parissa alkoi 6-vuotiaana pianonsoiton opinnoilla. Mukaan opintoihin tuli myöhemmin klarinetti, joka sotilasmusiikkikoulussa v. 1989 vaihtui pääinstrumentiksi. Sotilassoittajan tutkinnon jälkeen hän jatkoi opintojaan Päijät-Hämeen konservatoriossa ja Keski-Suomen konservatoriossa, josta valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2001. 

Ilmavoimien soittokunnassa Tourunen on työskennellyt vuodesta 1994 ja ajan saatossa pääinstrumentiksi on vaihtunut saksofoni. Kapellimestariopintoja Tourunen on suorittanut eri kursseilla opettajinaan mm. Kalervo Kulmala ja Juha Törmä. 

Päätyönsä ohessa Tourunen on toiminut pitkään teatterimuusikkona sekä opettajana eri musiikkiopistoissa.

Ilmavoimien soittokunnan apulaiskapellimestarina Tourunen on toiminut vuodesta 2018 lähtien ja varapäällikkönä hän aloitti 1.1.2023.

´