Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

 

Päällikkökapellimestari Jaakko Nurila

Jaakko Nurila on toiminut sotilasmusiikkialan tehtävissä Oulussa ja Rovaniemellä

kolmenkymmenen vuoden ajan. Ennen kapellimestariuraansa Nurila toimi soittajaupseerina ensin Lapin sotilassoittokunnassa ja sitten Pohjan sotilassoittokunnassa. Sotilaskapellimestaritehtävät alkoivat 2009 Pohjan sotilassoittokunnassa ja paluu Lapin sotilassoittokuntaan tapahtui 2014. 
Nurilan oma instrumentti on saksofoni. Maisteriopinnot Sibelius-Akatemiasta valmistuivat vuonna 2006, ensin esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta ja pari vuotta myöhemmin orkesteri- ja kuoronjohdon parista.  Opetustyö ja eri kokoonpanoissa soittaminen on kuulunut Nurilan toimenkuvaan myös kapellimestariaikoina. Nurila on toiminut mm. Oulu Sinfonian solistina ja esiintynyt sotilassoittokuntien solistina lukuisia kertoja. Kilpailuvoittoja on kertynyt mm. Lahden valtakunnallisista puhallinkilpailuista - hän on myös Puolustusvoimien soittomestaruuskilpailun voittaja. Suomen saksofoniseura myönsi Nurilalle Joosef Kaartinen-palkinnon vuonna 2004.

Tehtävä Ilmavoimien Big Bandissa on samalla paluu Nurilan musiikillisille juurille. Saksofonin soitto sai alkunsa big bandistä Rovaniemellä. Vuosien varrelle on mahtunut monia kevyen musiikin kokoonpanoja. Nurila kuuluu myös Oulu All Stars Big Bandin perustajajäseniin. Musiikkimajuri Jaakko Nurila aloittaa Ilmavoimien soittokunnassa päällikkökapellimestarina 1.1.2021.
 

 

 

Apulaiskapellimestari Kapteeni Timo Raudasoja 

Raudasojan palvelus Puolustusvoimissa alkoi soitto-oppilaana Helsingissä vuonna 1985.Apulaiskapellimestari Kapteeni Timo RaudasojaVaasan Rannikkopatteristossa suoritetun varusmiespalveluksen ja aliupseerikoulun jälkeen Raudasoja työskenteli soittajaupseerina Pohjanmaan sotilassoittokunnassa vuodesta 1993,  josta siirtyi vuonna 2000 Ilmavoimien soittokuntaan soittajaupseerintehtävään.

Kapteeni Timo Raudasoja on toiminut Ilmavoimien soittokunnan apulaiskapellimestarina vuodesta 2005 ja varapäällikkönä vuodesta 2018 lähtien.

Hänen pääsoittimensa ovat baritonitorvi ja pasuuna.