Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

 

 

Päällikkökapellimestari musiikkimajuri Ville Paakkunainen

Ville Paakkunainen on suorittanut Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohdon diplomitutkinnon vuonna 2006. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Kalervo Kulmala, Kari Tikka, Pertti Pekkanen, Elias Seppälä ja Atso Almila.

Paakkunainen on toiminut kapellimestarina useilla musiikkikursseilla, kouluttanut puhallinorkestereja sekä toiminut puhallinorkesterinjohdon opettajana mm. Sotilasmusiikkikoulussa. Hän on johtanut Puolustusvoimien orkestereiden lisäksi mm. Akateemista puhallinorkesteria, Lahden Sinfonista Puhallinorkesteria ja Tampereen konservatorion orkestereita sekä tehnyt vierailukonsertteja. Hän on toiminut myös klarinetistina ja klarinetinsoitonopettajana.

Vuodet 2008-2011 Paakkunainen toimi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina ja Sotilasmusiikkikoulun kurssiosaston johtajana, josta hän siirtyi Kaartin soittokunnan kapellimestariksi vuonna 2011. Vuodet 2017-2020 Paakkunainen toimi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina ja vuodesta 2021 Lapin sotilassoittokunnan päällikkökapellimestarina.

Ville Paakkunainen aloitti Ilmavoimien soittokunnan päällikkökapellimestarina 1.12.2023.

 

 

Apulaiskapellimestari, varapäällikkö kapteeni Mikko Tourunen


Tourusen ura musiikin parissa alkoi 6-vuotiaana pianonsoiton opinnoilla. Mukaan opintoihin tuli myöhemmin klarinetti, joka sotilasmusiikkikoulussa v. 1989 vaihtui pääinstrumentiksi. Sotilassoittajan tutkinnon jälkeen hän jatkoi opintojaan Päijät-Hämeen konservatoriossa ja Keski-Suomen konservatoriossa, josta valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2001. 

Ilmavoimien soittokunnassa Tourunen on työskennellyt vuodesta 1994 ja ajan saatossa pääinstrumentiksi on vaihtunut saksofoni. Kapellimestariopintoja Tourunen on suorittanut eri kursseilla opettajinaan mm. Kalervo Kulmala ja Juha Törmä. 

Päätyönsä ohessa Tourunen on toiminut pitkään teatterimuusikkona sekä opettajana eri musiikkiopistoissa.

Ilmavoimien soittokunnan apulaiskapellimestarina Tourunen on toiminut vuodesta 2018 lähtien ja varapäällikkönä hän aloitti 1.1.2023.

 

Apulaiskapellimestari vääpeli Jussi Kosonen

Kososen musiikin opinnot ovat alkaneet Lappeenrannassa 6-vuotiaana pianonsoiton opinnoilla. Myöhemmin pääinstrumentiksi vaihtui pasuuna.

Varusmiespalveluksensa jälkeen vuonna 2001 Kosonen aloitti ammattiopintonsa Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa ja muutamaa vuotta myöhemmin Helsingin Stadiassa (Metropolia AMK). Sieltä hän valmistui vuonna 2009 pääinstrumenttinaan pasuuna ja sivuinstrumenttina bassopasuuna.

Kosonen aloitti Ilmavoimien soittokunnassa äänenjohtajan tehtävässä vuonna 2008 ja siirtyi soolosoittajan tehtävään vuonna 2021. Tämän lisäksi hän on toiminut sivutoimisena freelancemuusikkona Suomessa sekä ulkomailla (pop/rock -yhtyeistä teatteri- ja sinfoniaorkestereihin) ja pasuunansoiton opettajana useissa eri oppilaitoksissa, viimeisimpänä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (JAMK) vuosina 2015 – 2019.

Vuonna 2023 hän valmistui Puolustusvoimien marssikapellimestariksi (drum major).

Ilmavoimien soittokunnan apulaiskapellimestarina Kosonen on toiminut vuodesta 2023 lähtien.

´