Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Sotilasmusiikki

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Riku Huhtasalo aloitti musiikkiopinnot Kankaanpään musiikkiopistossa 7-vuotiaana Liisa Mattila-Oukarin johdolla soittimenaan piano. Soitin vaihtui myöhemmin kitaraksi, jota opetti Tuomas Hyytinen. Myös harmonikka tuli tutuksi. Sitä hänelle opetti oma isä, pelimannimestari Matti Huhtasalo. Pääinstrumenttinsa saksofonin soiton Huhtasalo aloitti 15-vuotiaana Pertti Holttisen opastuksella.
Ammatilliset musiikkiopinnot Huhtasalo aloitti 1983 Puolustusvoimien soittajakoulussa Helsingissä, opettajanaan Pekka Savijoki. Rakuunasoittokunnan päällikkönä Riku Huhtasalo on toiminut 1.3.2013 lähtien. Kapellimestariopinnot hän suoritti Sotilasmusiikkikoulussa Lahdessa sekä Sibelius-Akatemiassa 1998–2000 opettajinaan mm. Kalervo Kulmala, Jorma Panula, Pertti Pekkanen sekä Atso Almila.
Huhtasalo on ollut virkaurallaan soittajaupseerina Lappeenrannan varuskuntasoittokunnassa/Rakuunasoittokunnassa 1986–91, soittajaupseerina ja apulaiskapellimestarina Pohjanmaan Sotilassoittokunnassa 1991–2000 sekä soittokunnan päällikkönä Satakunnan Sotilassoittokunnassa 2000–2013.
Hän on toiminut työnsä ohessa myös opettajana eri musiikkioppilaitoksissa sijoituspaikkakunnillaan sekä puhallinorkestereiden johtajana. Huhtasalo johti mm. Rauman kaupungin puhallinorkesteria vuosina 2006–2010.
Huhtasalo on myös sovittanut ja säveltänyt musiikkia puhallinorkesterille. Hän voitti mm. vuonna 2010 Salpa-marssi nimisellä kappaleellaan Lappeenrannassa järjestetyn valtakunnallisen marssisävellyskilpailun, jolla haettiin nimikkomarssia Lappeenrannan reservinaliupseereille.

Kapellimestari

Musiikkikapteeni Aino Koskela

Aino Koskela aloitti musiikkiopintonsa 9-vuotiaana Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa Jukka Kasperin käyrätorvioppilaana. Opinnot jatkuivat 13-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa käyrätorvensoiton, sävellyksen ja orkesterinjohdonalkeiden parissa. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Koskela jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa suorittaen Käyrätorvensoiton A-tutkinnon, kuoronjohdon ja klassisen laulun opintoja, sekä julkaisi Vierashuone– kamariensemblensä kanssa Koskelan sävellyksistä koostuvan levyn ”Vierashuone”(ALBA 2004).

Koskela valittiin sotilaskapellimestareiden koulutusohjelmaan 2007, jolloin hän suoritti naisten vapaaehtoisen asepalveluksen ja aliupseerikoulun Kaartin Jääkärirykmentissä ja Kaartin soittokunnassa. Musiikin maisteriopinnot jatkuivat 2009-2012 Leif Segerstamin kapellimestariluokalla, jossa hänen opettajinaan toimivat myös mm. Atso Almila, Jorma Panula, Peter Larsen ja Petri Komulainen. Koskela on osallistunut lukuisille orkesterinjohdon mestarikursseille ja johtanut monia maamme sinfoniaorkestereita ja sotilassoittokuntia.

Koskela toimi Panssarisoittokunnassa käyrätorven äänenjohtajana ja Varusmiessoittokunnassa jousiyhtyeen kapellimestarina samalla kun hän viimeisteli sotilasopintonsa Maanpuolustuskorkeakoulussa ja Reserviupseerikoulussa 2012-2015.

Aino Koskela nimitettiin erikoisupseerin virkaan Rakuunasoittokunnan kapellimestariksi huhtikuussa 2016.