Hyppää sisältöön

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Tero Haikala

Tero Haikala on valmistunut klarinettipedagogiksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2002,
amk-muusikoksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 ja puhallinorkesterikapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Lisäksi hän on suorittanut kapellimestarikursseja mm. Jorma Panulan, Kari Tikan ja Pertti Pekkasen johdolla.

Tero Haikala toimi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina vuosina 2011-2017. Haikala kehitti ja uudisti varusmiespalveluksen musiikillista sisältöä luoden laajoja konserttikiertueita eri musiikkityyleistä sekä rakentaen uuden, musiikkipainotteisen aliupseerikurssin opintosuunnitelmaa. Vuodesta 2018 eteenpäin hän työskenteli Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina ja vuosina 2020-2024 Laivaston soittokunnan kapellimestarina. Haikala on toiminut Rakuunasoittokunnan päällikkökapellimestarina 1.2.2024 alkaen.

Haikala on ollut kysytty kouluttaja eri puolilla Suomea. Hän on luennoinut, järjestänyt kapellimestarikoulutusta, johtanut eri orkestereita sekä toiminut opettajana ja kapellimestarina eri tapahtumissa. 

 

 

 

Kapellimestari

Musiikkiyliluutnantti Risto Sojakka

Risto Sojakka on monipuolinen muusikko ja kapellimestari. Hän on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2019 ja täydentänyt opintojaan Stavangerin yliopistossa Norjassa. Hän on työskennellyt aikaisemmin kapellimestarina Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa Hattulassa.

Virkatyönsä ohella Sojakka toimii vierailevana kapellimestarina ja nuoriso-orkestereiden kouluttajana. Vapaa-ajalla hänet voi löytää esimerkiksi lenkkeilemästä Lappeenrannan rantaraitilta, metsäretkiltä perheen kanssa tai hapanjuurileipää leipomasta. 

 

´