Hyppää sisältöön

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo

Riku Huhtasalo aloitti musiikkiopinnot Kankaanpään musiikkiopistossa 7-vuotiaana Liisa Mattila-Oukarin johdolla soittimenaan piano. Soitin vaihtui myöhemmin kitaraksi, jota opetti Tuomas Hyytinen. Myös harmonikka tuli tutuksi. Sitä hänelle opetti oma isä, pelimannimestari Matti Huhtasalo. Pääinstrumenttinsa saksofonin soiton Huhtasalo aloitti 15-vuotiaana Pertti Holttisen opastuksella.

Ammatilliset musiikkiopinnot Huhtasalo aloitti 1983 Puolustusvoimien soittajakoulussa Helsingissä, opettajanaan Pekka Savijoki. Rakuunasoittokunnan päällikkönä Riku Huhtasalo on toiminut 1.3.2013 lähtien. Kapellimestariopinnot hän suoritti Sotilasmusiikkikoulussa Lahdessa sekä Sibelius-Akatemiassa 1998–2000 opettajinaan mm. Kalervo Kulmala, Jorma Panula, Pertti Pekkanen sekä Atso Almila.

Huhtasalo on ollut virkaurallaan soittajaupseerina Lappeenrannan varuskuntasoittokunnassa/Rakuunasoittokunnassa 1986–91, soittajaupseerina ja apulaiskapellimestarina Pohjanmaan Sotilassoittokunnassa 1991–2000 sekä soittokunnan päällikkönä Satakunnan Sotilassoittokunnassa 2000–2013.

Hän on toiminut työnsä ohessa myös opettajana eri musiikkioppilaitoksissa sijoituspaikkakunnillaan sekä puhallinorkestereiden johtajana. Huhtasalo johti mm. Rauman kaupungin puhallinorkesteria vuosina 2006–2010.

Huhtasalo on myös sovittanut ja säveltänyt musiikkia puhallinorkesterille. Hän voitti mm. vuonna 2010 Salpa-marssi nimisellä kappaleellaan Lappeenrannassa järjestetyn valtakunnallisen marssisävellyskilpailun, jolla haettiin nimikkomarssia Lappeenrannan reservinaliupseereille.

Kapellimestari

Musiikkimajuri Tomi Väisänen

Musiikkimajuri Tomi Väisänen on aloittanut musiikin opiskelun jo lapsena Lahden musiikkiluokilla Kodály-metodin parissa. Samoihin aikoihin hän aloitti piano-opinnot Lahden musiikkiopistossa. Musiikkiopinnot jatkuivat myöhemmin Laivaston soittokunnassa, jossa pääinstrumentiksi vaihtui oboe. Opintojen jälkeen hän toimi oboen äänenjohtajana Oulun varuskuntasoittokunnassa ja osallistui puolustusvoimien soittomestaruuskilpailuihin sijoittuen kolmesti peräkkäin ensimmäiselle sijalle.

Väisänen valmistui kapellimestariksi Sotilasmusiikkikoulun ja Sibelius-Akatemian sotilaskapellimestarikurssilta ja jatkoi myöhemmin musiikkiopintojaan valmistuen Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaineena puhallinorkesterinjohto.

Tomi Väisänen on opiskellut kuoronjohtoa ja hän on toiminut Kajaanin mieslaulajien kuoronjohtajana kahdeksan vuotta. Hän on tehnyt sovituksia kuoroille, puhallinorkestereille ja Big Bandeille.

Tomi Väisänen on toiminut päällikkönä ja kapellimestarina Kainuun sotilassoittokunnassa,
Lapin sotilassoittokunnassa, Ilmavoimien soittokunnassa ja Kaartin soittokunnassa. Rakuunasoittokunnan kapellimestarina hän aloitti 1.1.2021.