Hyppää sisältöön

Ilmavoimien soittokunta

 

Ilmavoimien soittokunta on Suomen ainoa viihde- ja rytmimusiikkiin erikoistunut soittokunta, joka tunnetaan vauhdikkaista esiintymisistään maamme eturivin solistien kanssa. Kokoonpano esiintyy enimmäkseen big bandina.

Ilmavoimien soittokunta koostuu 21 henkilöstä, ja se taipuu kevyestä musiikista myös klassiseen puhallinorkesterimusiikkiin ja siitä voidaan tarpeen vaatiessa muodostaa erilaisia pienyhtyeitä esimerkiksi viihde-, cocktail- ja tanssitilaisuuksia varten. Paraateissa, Tattoo-tapahtumissa ja muissa sotilaallisissa tilaisuuksissa soittokunta esiintyy enimmäkseen puhallinorkesterina. Esiintymiset löytyvät konserttikalenteristamme.

Ilmavoimien soittokunnan konserttikauteen kuuluu AALTO-sarjan big band -konserttien ja Puolustusvoimien kesäkiertueen lisäksi sekä kirkollista työtä, musiikkikasvatusprojekteja että runsaasti maanpuolustuksellisia tapahtumia ja Ilmavoimien pr-työtä.

Jyväskylän Tikkakoskella sijaitseva Ilmavoimien soittokunta on perustettu vuonna 1977, ja sillä on pitkät perinteet big band -musiikin soittamisessa.

Avaa konserttikalenteri

´