Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

 

Päällikkökapellimestari 

Musiikkikapteeni Juhani Valtasalmi 

 

Musiikkikapteeni Juhani Valtasalmi (s. 1978) aloitti 1.3.2024 Lapin sotilassoittokunnan päällikkökapellimestarin tehtävässä. Sitä ennen hän toimi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa, ensin kolme vuotta kapellimestarin tehtävässä ja vuodesta 2021 alkaen päällikkökapellimestarin tehtävässä.

Valtasalmi on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016 pääaineenaan puhallinorkesterinjohto. Häntä ovat opettaneet mm. Peter Ettrup Larsen, Atso Almila ja Petri Komulainen. Valtasalmi on täydentänyt opintojaan mm. Jorma Panulan kursseilla.

Kapellimestariopintojen ohella Valtasalmi on opiskellut musiikin sovittamista erilaisille kokoonpanoille. Sovittamista hänelle on opettanut säveltäjä Vladimir Agopov.

Vuosina 2007–2013 Valtasalmi toimi klarinetistina Panssarisoittokunnassa Hämeenlinnassa ja syksystä 2013 eteenpäin Laivaston soittokunnassa Turussa ennen siirtymistään kapellimestariksi Puolustusvoimien varusmiessoittokuntaan. Hän on valmistunut vuonna 2006 Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta musiikkipedagogiksi (AMK) pääaineenaan klarinetti.

Valtasalmi on toiminut erilaisissa luottamustehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Suomen Puhallinorkesteriliiton hallituksen jäsenenä.

 

 

´