Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

 

Päällikkökapellimestari 

Musiikkimajuri Ville Paakkunainen

 

Ville Paakkunainen (s.1978) opiskeli puhallinorkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa opettajinaan mm. Kalervo Kulmala, Kari Tikka, Pertti Pekkanen, Elias Seppälä ja Atso Almila. Diplomitutkintonsa hän suoritti vuonna 2006.

Paakkunainen on johtanut mm. Akateemista puhallinorkesteria, Lahden sinfonista puhallinorkesteria ja Tampereen konservatorion orkestereita sekä tehnyt vierailukonsertteja. Hän on toiminut myös klarinetistina ja klarinetinsoitonopettajana.

Paakkunainen toimii vuosien 2008-2011 aikana Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina ja Sotilasmusiikkikoulun kurssiosaston johtajana, josta siirtyi Kaartin soittokunnan kapellimestariksi. Vuodet 2017-2020 Paakkunainen oli Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina. Lisäksi hän on toiminut kapellimestarina useilla kesäleireillä ja käynyt kouluttamassa eri puhallinorkestereita. Puhallinorkesterinjohtoa hän on opettanut mm. kesäleireillä ja Sotilasmusiikkikoulussa.

 

Kapellimestari 

Musiikkimajuri Jarkko Aaltonen

Jarkko Aaltonen aloitti musiikkiopintonsa 6-vuotiaana kirkkouruilla Varsinais-Suomen musiikkiopistossa, josta tie vei soitto-oppilaskoulutukseen Hämeen rykmenttiin vuonna 1991. Aaltosen pääinstrumentti on klarinetti ja hän on suorittanut instrumenttiopintonsa Päijät-Hämeen konservatoriossa ja Turun Taideakatemiassa. Laivaston soittokunnassa hän toimi konserttimestarina vuosina 2000–2005, kunnes kiinnostui kapellimestarin opinnoista. Vuodesta 2005 alkaen hän opiskeli orkesterinjohtoa Sibelius Akatemiassa, Pietarin konservatoriossa, sekä Sotilasmusiikkikoulussa valmistuen vuonna 2010 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestarilinjalta erinomaisin arvosanoin.


Vuonna 2011 Jarkko aloitti päällikkönä Savon sotilassoittokunnassa, jossa tutuksi tulivat niin Big Band -musiikki, jousiorkesteri kuin sinfonisen puhallinorkesterin konsertitkin. Aaltonen oli kehittämässä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan toimintaa eteenpäin vuosina 2012-2015. Hän pääsi perustamaan mediatiimejä, kehittämään nykyistä konserttikiertuetoimintaa sekä sai jousisoittajille oman kokoonpanon. Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina hän aloitti helmikuussa 2020 ja toimi sitä ennen Laivaston soittokunnan kapellimestarina.


Siviilipuolella Jarkko on toiminut esimerkiksi Akateemisen puhallinorkesterin taiteellisena johtajana ja Helsingin saksofoniorkesterin kapellimestarina. Vapaa-ajalla kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa purjehdus, jalkapallo ja musikaalit! Aaltonen onkin käsikirjoittanut, ohjannut ja johtanut Puolustusvoimien ensimmäisen musikaalin ”Meidän poikamme merellä” vuonna 2019.
 

´