Osiot
Valikko
Sotilasmusiikki

Kapellimestarit

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Päällikkökapellimestari

Musiikkimajuri Jaakko Nurila

Ennen sotilaskapellimestariuraansa Jaakko Nurila oli soittajaupseerina ensin Lapin sotilassoittokunnassa ja sitten Pohjan sotilassoittokunnassa.

Jaakko Nurila on Suomen eturivin saksofonisteja klassisen musiikin puolella. Nurila valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin vuonna 2006. Sitä ennen hän suoritti tutkinnot myös konservatoriosta Lahdesta ja ammattikorkeakoulusta Oulusta. Nurila on esiintynyt lukuisia kertoja sekä Suomen sotilassoittokuntien että kaupunginorkestereiden solistina.

Puhallinorkesterinjohto tuli Jaakko Nurilan repertuaariin sotilasmusiikin ammattiopintojen myötä. Vuonna 2008 Nurilan opinnot täydentyivät puhallinorkesterinjohdon maisteritutkinnolla Sibelius-Akatemiasta. Vuodesta 2009 Jaakko Nurila toimi Pohjan sotilassoittokunnassa päällikkönä ja kapellimestarina. Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina hän aloitti 1.1.2014.

 

Kapellimestari

Musiikkikapteeni Tero HaikalaMusiikkikapteeni Tero Haikala

Tero Haikala on valmistunut klarinettipedagogiksi Tampereen Konservatoriosta vuonna 2002, amk-muusikoksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 ja puhallinorkesterikapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Lisäksi hän on suorittanut kapellimestarikursseja mm. Jorma Panulan, Kari Tikan ja Pertti Pekkasen johdolla.

Tero Haikala toimi päätyökseen Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina vuosina 2011-2017. Haikala kehitti ja uudisti varusmiespalveluksen musiikillista sisältöä luoden laajoja konserttikiertueita eri musiikkityyleistä sekä rakentaen uuden, musiikkipainotteisen aliupseerikurssin opintosuunnitelmaa. Haikala aloitti Lapin sotilassoittokunnan kapellimestari 2018.

Haikala on ollut kysytty kouluttaja eri puolilla Suomea. Hän on luennoinut, järjestänyt kapellimestarikoulutusta, johtanut eri orkestereita sekä toiminut opettajana ja kapellimestarina eri tapahtumissa. 

Tero Haikala toimi Lahden konservatorion puhallinorkesterin johtajana vuosina 2015-2018. Harrastajaorkestereista hän on johtanut Partiolippukunnan orkesteri Tampereen Kotkia sekä helsinkiläistä puhallinorkesteri Apolloa. Haikala on perustajajäsen Sinfonisessa puhallinorkesteri Sisussa.