Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Varusmiessoittokunta väylänä sotilassoittajan uralle

Sotilassoittokunnat ovat maamme ainoita kokopäiväisesti toimivia ammattipuhallinorkestereita. Uusia soittajia rekrytoidaan ajoittain.

Soittokunta esiintymässä

Avoimena olevat virat ilmoitetaan osoitteessa valtiolle.fi. Tie sotilassoittajaksi käy helpoiten suorittamalla varusmiespalvelus Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa, jonka jälkeen voi hakea sotilassoittokuntien avoimia virkoja.

Hakijan tulee olla Suomen kansalainen ja suorittaa soittonäyte hyväksytysti. Virkaan nimittämiseen vaaditaan joko asevelvollisuuden tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaminen. Lisäksi 12 minuutin juoksutestissä on saavutettava 2000m tulos. Kaikille soittokokeen hyväksytysti suorittaneille pidetään haastattelu ja psykologinen soveltuvuusarviointi. Puolustusvoimien ulkopuolelta hakeville tehdään myös turvallisuusselvityslain (726/2014) mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys. Puolustusvoimien virkaan hakevalta vaaditaan myös tehtävien edellyttämää luotettavuutta.

 

Tulevina vuosina avautuvat virat tästä.

Myös useita sotilaskapellimestarin paikkoja on avautumassa lähivuosina. Sotilaskapellimestariksi tähtäävät hakevat Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestarien koulutusohjelmaan. Lisäksi hakijan on tultava valituksi Sotilasmusiikkikoulun opiskelijaksi.