Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Sotilasmusiikki

Kapellimestarit

Päällikkökapellimestari

Musiikkikomentajakapteeni Petri Junna

Syyskuussa 2015 Laivaston soittokunnan päällikön tehtävät vastaanottanut Petri Junna opiskeli kapellimestariksi Sotilasmusiikkikoulussa ja Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui vuonna 2000. Häntä ovat opettaneet Kalervo Kulmala, Pertti Pekkanen, Atso Almila ja Jorma Panula.

Virkaurallaan Junna on toiminut Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan, Pohjan sotilassoittokunnan, Karjalan sotilassoittokunnan ja Rakuunasoittokunnan kapellimestarina ja päällikkönä. Omien orkesteriensa lisäksi hän on johtanut myös muita sotilassoittokuntiamme, Oulu sinfoniaa ja Joensuun kaupunginorkesteria. Päätyön ohella Junna on kouluttanut useita kotimaisia puhallinorkestereita sekä toiminut kapellimestarina ja opettajana monilla musiikkileireillä ja eri tapahtumissa. Petri Junna tunnetaan myös puhallinmusiikin sovittajana. Hän on sovittanut muun muassa Einar Englundin orkesterisarjan Valkoinen peura ja Mozartin Requiemin solisteille, kuorolle ja puhallinorkesterille sekä lukuisia muita teoksia. Kapellimestarityön taustalta löytyy ura pasunistina Uudenmaan sotilassoittokunnassa, Kaartin soittokunnassa sekä Lohjan kaupunginorkesterissa.

Kapellimestari

Musiikkikapteeniluutnantti Tero Haikala

Tero Haikala on valmistunut klarinettipedagogiksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2002, amk-muusikoksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 ja puhallinorkesterikapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Lisäksi hän on suorittanut kapellimestarikursseja mm. Jorma Panulan, Kari Tikan ja Pertti Pekkasen johdolla.

Tero Haikala toimi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina vuosina 2011-2017. Haikala kehitti ja uudisti varusmiespalveluksen musiikillista sisältöä luoden laajoja konserttikiertueita eri musiikkityyleistä sekä rakentaen uuden, musiikkipainotteisen aliupseerikurssin opintosuunnitelmaa. Vuodesta 2018 eteenpäin hän työskenteli Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina. Helmikuun alussa 2020 Haikala on juuri aloittanut työnsä Laivaston soittokunnan kapellimestarina.

Haikala on ollut kysytty kouluttaja eri puolilla Suomea. Hän on luennoinut, järjestänyt kapellimestarikoulutusta, johtanut eri orkestereita sekä toiminut opettajana ja kapellimestarina eri tapahtumissa. 

Tero Haikala toimi Lahden konservatorion puhallinorkesterin johtajana vuosina 2015-2018. Harrastajaorkestereista hän on johtanut partiolippukunnan orkesteri Tampereen Kotkia sekä helsinkiläistä puhallinorkesteri Apolloa. Haikala on perustajajäsen sinfonisessa puhallinorkesteri Sisussa.