Kapellimestarit

Päällikkökapellimestari

Musiikkikomentajakapteeni Petri Junna

Syyskuussa 2015 Laivaston soittokunnan päällikön tehtävät vastaanottanut Petri Junna opiskeli kapellimestariksi Sotilasmusiikkikoulussa ja Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui vuonna 2000. Häntä ovat opettaneet Kalervo Kulmala, Pertti Pekkanen, Atso Almila ja Jorma Panula.

Virkaurallaan Junna on toiminut Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan, Pohjan sotilassoittokunnan, Karjalan sotilassoittokunnan ja Rakuunasoittokunnan kapellimestarina ja päällikkönä. Omien orkesteriensa lisäksi hän on johtanut myös muita sotilassoittokuntiamme, Oulu sinfoniaa ja Joensuun kaupunginorkesteria. Päätyön ohella Junna on kouluttanut useita kotimaisia puhallinorkestereita sekä toiminut kapellimestarina ja opettajana monilla musiikkileireillä ja eri tapahtumissa. Petri Junna tunnetaan myös puhallinmusiikin sovittajana. Hän on sovittanut muun muassa Einar Englundin orkesterisarjan Valkoinen peura ja Mozartin Requiemin solisteille, kuorolle ja puhallinorkesterille sekä lukuisia muita teoksia. Kapellimestarityön taustalta löytyy ura pasunistina Uudenmaan sotilassoittokunnassa, Kaartin soittokunnassa sekä Lohjan kaupunginorkesterissa.

Kapellimestari

Musiikkikomentajakapteeni Jarkko Aaltonen

Jarkko Aaltonen aloitti musiikkiopintonsa 6-vuotiaana kirkkouruilla Varsinais-Suomen musiikkiopistossa. Soitto-oppilaskoulutuksen hän suoritti vuosina 1991–1995 Sotilasmusiikkikoulussa Hämeen rykmentissä. Klarinettiopintoja hän on suorittanut Päijät-Hämeen konservatoriossa ja Turun Taideakatemiassa. Hän toimi Laivaston soittokunnan konserttimestarina vuosina 2000–2005. Puhallinorkesterinjohtoa Aaltonen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui vuonna 2010 musiikin maisteriksi.

Aaltonen on toiminut Akateemisen puhallinorkesterin taiteellisena johtajana ja Helsingin saksofoniorkesterin kapellimestarina. Vuonna 2011 hän aloitti päällikkönä Savon sotilassoittokunnassa, jossa tutuksi tulivat niin Big Band -musiikki, jousiorkesteri kuin sinfonisen puhallinorkesterin konsertitkin. Hän toimi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkönä vuodesta 2013 ja siirtyi syyskuussa 2015 Laivaston soittokunnan kapellimestariksi.