Hyppää sisältöön

Kapellimestarit

Päällikkökapellimestari

Musiikkikomentajakapteeni Juha Ketola

Musiikkikomentajakapteeni Juha Ketola on opiskellut kapellimestariksi Sotilasmusiikkikoulussa Lahdessa sekä Sibelius-Akatemiassa 1998-2000. Opettajina ovat olleet Kalervo Kulmala, Pertti Pekkanen ja Atso Almila.

Ketolan oma instrumentti on trumpetti, jolla hän valmistui soitonopettajaksi vuonna 1994. Jatkotutkinnon hän suoritti 1996. Sivuaineena hän on opiskellut laulua ja esiintynyt myös laulusolistina monissa orkestereissa.

Juha Ketola on palvellut Laivaston soittokunnassa trumpetin äänenjohtajana 1990-2002. Tuttuja esiintymisfoorumeja ovat olleet myös lukuisat eri musikaaliproduktiot keikkamuusikkona mm. Åbo Svenska Teaternissa ja Turun kaupunginteatterissa sekä monet isot festivaalitapahtumat ympäri Suomea.

Ketola on aiemmin toiminut Kainuun sotilassoittokunnassa päällikkönä ja kapellimestarina vuosina 2003-2006, Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkönä ja kapellimestarina vuosina 2006-2015, Lapin sotilassoittokunnan päällikkönä vuosina 2015-2017 sekä Ilmavoimien soittokunnan päällikkökapellimestarina 2017-2020.

Kapellimestari

Musiikkikapteeniluutnantti Tero Haikala

Tero Haikala on valmistunut klarinettipedagogiksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2002, amk-muusikoksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 ja puhallinorkesterikapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Lisäksi hän on suorittanut kapellimestarikursseja mm. Jorma Panulan, Kari Tikan ja Pertti Pekkasen johdolla.

Tero Haikala toimi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kapellimestarina vuosina 2011-2017. Haikala kehitti ja uudisti varusmiespalveluksen musiikillista sisältöä luoden laajoja konserttikiertueita eri musiikkityyleistä sekä rakentaen uuden, musiikkipainotteisen aliupseerikurssin opintosuunnitelmaa. Vuodesta 2018 eteenpäin hän työskenteli Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina. Helmikuun alussa 2020 Haikala on juuri aloittanut työnsä Laivaston soittokunnan kapellimestarina.

Haikala on ollut kysytty kouluttaja eri puolilla Suomea. Hän on luennoinut, järjestänyt kapellimestarikoulutusta, johtanut eri orkestereita sekä toiminut opettajana ja kapellimestarina eri tapahtumissa. 

Tero Haikala toimi Lahden konservatorion puhallinorkesterin johtajana vuosina 2015-2018. Harrastajaorkestereista hän on johtanut partiolippukunnan orkesteri Tampereen Kotkia sekä helsinkiläistä puhallinorkesteri Apolloa. Haikala on perustajajäsen sinfonisessa puhallinorkesteri Sisussa. 

 

 

´