Sotilasmusiikki kuuluu kaikille!

Vuonna 2019 suomalaista sotilasmusiikkia on kuultu jo 200 vuoden ajan. Juhlavuoden aikana Kaartin soittokunta täyttää 200 vuotta, Laivaston soittokunta 100 vuotta ja Lapin sotilassoittokunta 50 vuotta. Kaikki tapahtumat löytyvät konserttikalenteristamme.  

Sotilassoittokunnat ovat maamme ainoita ammattipuhallinorkestereita. Sotilasmusiikki järjestäytyi pienemmistä puhallinkokoonpanoista soittokunnaksi vuonna 1819, kun ensimmäinen suomalainen sotilassoittokunta perustettiin Parolassa. Helsingin Opetuspataljoonan soittokunta tunnetaan nykyään Kaartin soittokuntana. Laivasto sai omaa nimeään kantavan soittokuntansa vuonna 1919 ja Lapin sotilassoittokunta puolestaan perustettiin vuonna 1969 Rovaniemen varuskuntasoittokuntana.

Varusmiessoittokuntaan valitaan soittajat pääsykokeiden kautta. Vuosittain varusmiespalveluksensa suorittaa noin 80 lahjakasta muusikkoa, ääni- ja valoteknikkoa tai media-alan osaajaa. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta tunnetaan koko Suomen kattavista, musiikillisesti ja visuaalisesti unohtumattomista kiertueistaan.

Kaiken kaikkiaan soittokunnilla on vuosittain yli tuhat esiintymistä. Esiintymiset vaihtelevat perinteisestä vartioparaatista ja näyttävistä kansainvälisistä kuviomarssifestivaaleista upeisiin sinfonisen puhallinmusiikin konsertteihin, taiturimaisiin kamarimusiikkiesityksiin ja viihteellisiin show-keikkoihin. 

Sotilasmusiikin verkkokaupasta voitte tilata muun muassa uusimpia CD-levyjämme. Lisäksi musiikkiamme löytyy kuunneltavaksi Spotifyn kautta.

Tervetuloa sotilasmusiikin tapahtumiin ja konsertteihin!

Varusmiessoittokunnan saapumiserän 1/2020 pääsykokeet järjestetään huhtikuussa. Sen jälkeen käynnistyy haku saapumiserään 1/2021 ja jatkuu aina 31.12. asti! Hae Varusmiessoittokuntaan  ja koe elämäsi paras vuosi! Lisätiedot ja hakuohjeet tästä.

Sotilasmusiikki 200 vuotta

Sotilasmusiikki

Sotilasmusiikki 200 vuotta

Vuonna 2019 suomalaista sotilasmusiikkia on kuultu jo 200 vuoden ajan. Juhlavuoden aikana Kaartin soittokunta täyttää 200 vuotta, Laivaston soittokunta 100 vuotta ja Lapin sotilassoittokunta 50 vuotta.

Sotilasmusiikki kuuluu myös Puolustusvoimien kesäkiertueella 2019