Palvelus Varusmiessoittokunnassa

Varusmiespalvelus koostuu alokaskaudesta ja erikoiskoulutuskaudesta. Minimi palvelusaika on 9kk ja motivoituneimmat jatkavat aliupseerikurssille, jolloin palvelus kestää vuoden.

 

 

Palveluspaikka: Panssariprikaati, Hämeenlinna

Palvelusaika: 255 pv, johtajilla 347 pv

Saapumiserä: tammikuu

Peruskoulutuskausi 6 vk

Varusmiessoittokunnassa aloittaa vuosittain yksi saapumiserä, jonka peruskoulutuskausi on samanlainen kuin muissakin yksiköissä. Tiiviin kuuden viikon aikana opetellaan sotilaan perustiedot ja -taidot Varusmiessoittokunnan alikersanttien ja henkilökunnan kouluttamana.

Erikoiskoulutuskausi

Peruskoulutuskauden jälkeen alkaa erikoiskoulutuskausi, eli E-kausi. E-kaudella Varusmiessoittokunnan toiminta keskittyy ammattimaiseen harjoittelemiseen ja esiintymisiin. Varusmiessoittokunta esiintyy näyttävyyttä ja edustavuutta vaativissa tilaisuuksissa kotimaassa ja ulkomailla, ja on erikoistunut kuviomarssin sekä konserttimusiikin esittämiseen.

Lue lisää eri kokoonpanojen tehtävistä täältä.

 

Johtajakoulutus

Aliupseerikurssi on Varusmiessoittokunnassa ainutlaatuinen, sillä se on jaettu sotilaalliseen koulutukseen ja oman erikoisosaamisen opintolinjoihin. Alikersantin johtamistaidot opittuaan varusmiehet valitsevat vahvuuksiensa mukaan yhden neljästä opintolinjasta.

1. Kapellimestarilinja

2. Äänenjohtajalinja

3. Viestintälinja

4. Tapahtumatuotantolinja

Aliupseerikurssilla suurin vastuu toiminnasta annetaan varusmiehille. Eri opintolinjoilla panostetaan Suomen huippuosaajien tarjoamaan koulutukseen. Koulutusyhteistyössä ovat olleet esimerkiksi Yle, Local Crew, Akun Tehdas ja Sami Pitkämö.

Aliupseerikurssi huipentuu varusmiesten tuottamaan päätöskonserttiin Verkatehtaalla. Päätöskonsertissa aliupseerioppilaat pääsevät näyttämään erikoisosaamisensa yleisön edessä. Konserttiin kutsutaan Puolustusvoimien henkilöstöä sekä varusmiesten omia kutsuvieraita.

12kk palvelus sisältää siis unohtumattomia hetkiä, sekä kovaa treeniä.