Palvelus Varusmiessoittokunnassa

Varusmiespalvelus koostuu alokaskaudesta ja erikoiskoulutuskaudesta. Minimi palvelusaika on 9kk ja motivoituneimmat jatkavat aliupseerikurssille, jolloin palvelus kestää vuoden. Myös reserviupseerikurssille Haminaan hakeutuminen on mahdollista.

Varusmiessoittokuntaan tulee vuosittain yksi saapumiserä tammikuussa. Peruskoulutuskausi on samanlainen kuin muissakin yksiköissä. Tiiviin kuuden viikon aikana opetellaan sotilaan perustiedot ja -taidot.

Peruskoulutuskauden jälkeen alkaa erikoiskoulutuskausi, eli E-kausi. E-kaudella toimintamme keskittyy ammattimaiseen harjoittelemiseen ja konserttitoimintaan. Vuoden aikana eri kokoonpanot kiertävät niin isoissa konserttisaleissa, ulkolavoilla, kirkoissa kuin yksityistilaisuuksissa.

Tekniikkatiimi mahdollistaa kaiken teknisen tuotannon aina lavan kasauksesta ja valoista livemiksaukseen - Varusmiessoittokunta pystyy tarjoamaan konserttielämyksen täysin omin voimin tuotettuna.

Mediatiimi on menossa mukana ja varmistaa laadukkaan sisällöntuotannon Varusmiessoittokunnan eri kanaviin. Vuoden aikana mediavarusmiehet pääsevät tekemään muun muassa kokonaisia videoprojekteja, markkinointia, graafista sisältöä, tiedotteiden kirjoittamista ja lehden taittamista.

Kuviomarssiin osallistuu koko Varusmiessoittokunta. Vuonna 2019 kuviomarssin taidonnäyte valmistetaan Ranskan kansainvälistä Saumur Tattoo -marssimusiikkitapahtumaa varten. Ensi vuonna vuorossa on suomalainen Hamina Tattoo.

Palvelus kestää 9kk, jonka jälkeen motivoituneimmat jatkavat vapaaehtoisesti aliupseerikurssille.

Aliupseerikurssi on Varusmiessoittokunnassa ainutlaatuinen. Alikersantin sotilaalliset johtamistaidot opittuaan varusmiehet valitsevat vahvuuksiensa mukaan yhden neljästä opintolinjasta, joita ovat kapellimestari-, äänenjohtaja-, viestintä -ja tapahtumatuotantolinja. Aliupseerikurssilla suurin vastuu toiminnasta annetaan varusmiehille, minkä takia panostamme Suomen huippuosaajien tarjoamaan koulutukseen.

Aliupseerikurssi huipentuu varusmiesten tuottamaan päätöskonserttiin Verkatehtaalla, jonne kutsutaan Puolustusvoimien henkilöstöä sekä varusmiesten omia kutsuvieraita. 12kk palvelus sisältää siis unohtumattomia hetkiä, sekä kovaa treeniä.

 

Vuonna 2019 varusmiestemme palvelusajan yksi merkittävä voimannäyte on:

Jukebox -kiertue

 

Konserteissa kuullaan suomalaisten suosikkeja. Yleisön ennakkoon toivomat biisit pääsevät oikeuksiinsa megakokoonpanon esittämänä.

Kokoonpanona kuullaan noin 70-henkistä megaviihdeorkesteria, josta löytyy sinfoninen puhallinorkesteri, iso jousisto sekä rock-komppibändi.

Luvassa on uskomaton konserttinautinto, joka ei rajoitu pelkästään kuultavaan, upeaan musiikkiin. Konserttia höystetään myös massiivisilla teknisillä elementeillä.

Osta lippusi nyt!

Aikataulu:

Ma 19.8.2019 klo 19.00 ja ti 20.8.2019

Verkatehdas, Hämeenlinna

Ke 21.8.2018 klo 19.00

Tampere-talo, Tampere

Su 26.8.2018 klo 19.00

Paviljonki, Jyväskylä

Ti 27.8.2018 klo 19.00

Sibeliustalo -Lahti

Ke 28.8.2018 klo 19.00

Logomo, Turku

Ke 31.8.2018 klo 19.00

Finlandiatalo, Helsinki

 

Liput 17,50/22,50 euroa

ticketmaster.fi 

lippu.fi

Katso kaikki Varusmiessoittokunnan keikat konserttikalenterista.