Kokoonpanot

Varusmiessoittokunta on monipuolinen ja taipuu jokaiseen tilaisuuteen. Tällä sivulla voit lukea perustietoa Varusmiessoittokunnan eri kokoonpanoista. Alaotsikoista klikkaamalla pääset lukemaan lisätietoa.


Konserttisoittokunta

Konserttisoittokunta on sinfoninen puhallinorkesteri, joka koostuu puhallin- ja lyömäsoittajista. Kokoonpanona konserttisoittokunta on Varusmiessoittokunnan suurin orkesteri.

Paraatisoittokunta 

Varusmiessoittokunnan paraatisoittokunta on varma kesän merkki Helsingin kaduilla. Vartioparaateista tuttu kokoonpano koostuu puhallinorkesterista, rumpuryhmästä ja kivääritaitoryhmästä.  Paraatisoittokunnan tunnistaa kärjessä johtavasta marssikapellimestarista ja hänen marssisauvastaan sekä harmaista paraatipuvuista.

Rumpuryhmä

Muodon kärjessä tahtia antava rumpuryhmä on yksi oleellisimmista marssimusiikin palasista. Rumpyryhmää johtaa ylikersantti Tomi Kauppila, joka on erityisen tunnettu maailmankuulusta soittotekniikastaan.

Viihdeorkesteri 

Viihdeorkesteri on nimensä mukaisesti täyttä viihdettä. Kymmenhenkiseen kokoonpanoon kuuluu rummut, perkussiot, keyboardit, harmonikka, kaksi kitaraa, basso ja solistikaksikko. Orkesterin vuoden huippukohtia ovat esimerkiksi Hyvää ja kaunista -ja Satama soi -kiertueet.

Showband

Komppiryhmästä, laulajista sekä puhallinsoittajista koostuva Showband ei jätä ketään kylmäksi. Ohjelmistossa on niin rokkia kuin tämän päivän hittejä, riippuen sen vuoden saapumiserän vahvuuksista ja mieltymyksistä.

Jousiorkesteri

Itsenäinen jousiorkesteri on vasta viime vuosien kehityksen tulos. Ainut laatuaan, jousiorkesteri tarjoaa myös jousisoittajille mahdollisuuden suorittaa varusmiespalvelus soittajana.

Kivääritaitoryhmä

Kivääritaitoryhmässä on noin 20 henkilöä, jonka jäseniltä vaaditaan hyvää rytmitajua sekä erityisen hyvää asennetta sotilaskoulutukseen ja pitkäjänteisyyttä vaativaan kivääritaitoryhmän koulutukseen. Ryhmä esiintyy osana soittokunnan kuviomarssiohjelmaa tai omana solistiryhmänä.

Tekniikkatiimi

Äänentoiston, valaistuksen ja äänitämisen osaajille on paikkansa Varusmiessoittokunnassa. Siviilissä hankittua keikkakokemusta tarvitaan monipuolisissa tehtävissä ja tilanteissa palveluksen aikana.

Mediatiimi

Valokuvaajilla, graafikoilla ja journalisteilla, tai näistä aloista kiinnostuneilla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada upea kokemus viestintätehtävissä. Käy katsastamassa @varusmiessoittokunta, millaista sisältöä palveluksen aikana pääsee tuottamaan.