Kokoonpanot


Konserttisoittokunta

Konserttisoittokunta on sinfoninen puhallinorkesteri, joka koostuu puhallin- ja lyömäsoittajista. Kokoonpanona se on Varusmiessoittokunnan suurin orkesteri.

Paraatisoittokunta

Varusmiessoittokunnan paraatisoittokunta koostuu kolmesta eri palasesta: puhallinorkesterista, rumpuryhmästä ja kivääritaitoryhmästä.

Viihdeorkesteri

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan viihdeorkesteri on nimensä mukaisesti täyttä viihdettä. Viihdeorkesteri on kymmenhenkinen kokoonpano, johon kuuluu rummut, perkussiot, keyboardit, harmonikka, kaksi kitaraa, basso sekä solistikaksikko.

Showband

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan showband on noin 20-henkinen komppiryhmästä, laulajista sekä puhallinsoittajista koostuva bilebändi. Ohjelmistoon kuuluu niin klassisen rockin helmiä kuin tämän päivän hittejä.

Jousiorkesteri

Itsenäinen jousiorkesteri Varusmiessoittokunnassa on vasta aivan viime vuosien kehityksen tulos.

Kivääritaitoryhmä

Kivääritaitoryhmä koostuu Varusmiessoittokunnan kevyen musiikin yhtyeiden jäsenistä sekä tekniikka- ja mediamiehistä.

Tekniikkatiimi

Äänentoiston, valaistuksen ja äänittämisen osaajille on myös paikkansa Varusmiessoittokunnassa. Siviilissä hankittua keikkakokemusta tarvitaan hyvin erilaisissa tilanteissa palveluksen aikana. Livekeikkojen ja massiivisten kiertueiden lisäksi teknikoita työllistävät muun muassa erilaisten äänitteiden tekeminen ja työstäminen, kaluston huoltotehtävät sekä tietysti keikkojen ja kiertueiden etukäteissuunnittelu.