Kokoonpanot

Varusmiessoittokunta on monipuolinen ja taipuu jokaiseen tilaisuuteen. Tällä sivulla voit lukea perustietoa Varusmiessoittokunnan eri kokoonpanoista. Alaotsikoista klikkaamalla pääset lukemaan lisätietoa.


Konserttisoittokunta

Konserttisoittokunta on sinfoninen puhallinorkesteri, joka koostuu puhallin- ja lyömäsoittajista. Kokoonpanona se on Varusmiessoittokunnan suurin orkesteri.

Paraatisoittokunta

Varusmiessoittokunnan paraatisoittokunta koostuu kolmesta eri palasesta: puhallinorkesterista, rumpuryhmästä ja kivääritaitoryhmästä.

Rumpuryhmä

Muodon kärjessä tahtia antava rumpuryhmä on yksi oleellisimmista marssimusiikin palasista. Rumpyryhmää johtaa ylikersantti Tomi Kauppila, joka on erityisen tunnettu maailmankuulusta soittotekniikastaan.

Viihdeorkesteri 

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan viihdeorkesteri on nimensä mukaisesti täyttä viihdettä. Viihdeorkesteri on kymmenhenkinen kokoonpano, johon kuuluu rummut, perkussiot, keyboardit, harmonikka, kaksi kitaraa, basso sekäsolistikaksikko.

Showband

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan showband on noin 20-henkinen komppiryhmästä, laulajista sekä puhallinsoittajista koostuva bilebändi. Ohjelmistoon kuuluu niin klassisen rockin helmiä kuin tämän päivän hittejä.

Jousiorkesteri

Itsenäinen jousiorkesteri Varusmiessoittokunnassa on vasta aivan viime vuosien kehityksen tulos.

Kivääritaitoryhmä

Kivääritaitoryhmä koostuu Varusmiessoittokunnan kevyen musiikin yhtyeiden jäsenistä sekä tekniikka- ja mediamiehistä.

Tekniikkatiimi

Äänentoiston, valaistuksen ja äänittämisen osaajille on myös paikkansa Varusmiessoittokunnassa. Siviilissä hankittua keikkakokemusta tarvitaan hyvin erilaisissa tilanteissa palveluksen aikana.

Mediatiimi

Valokuvaajille, graafikoille ja journalisteille, tai näille aloille pyrkiville ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa palvelus monipuolisissa ja vauhdikkaissa tehtävissä.