Kokoonpanot

Varusmiessoittokunta on monipuolinen ja taipuu jokaiseen tilaisuuteen. Tällä sivulla voit lukea perustietoa Varusmiessoittokunnan eri kokoonpanoista. Vasemmalta löytyvän palkin otsikoista klikkaamalla pääset lukemaan lisätietoa.

Konserttisoittokunta

Konserttisoittokunta on sinfoninen puhallinorkesteri, joka koostuu puhallin- ja lyömäsoittajista. Kokoonpanona konserttisoittokunta on Varusmiessoittokunnan suurin orkesteri.

Paraatisoittokunta

Varusmiessoittokunnan paraatisoittokunta on varma kesän merkki Helsingin kaduilla. Vartioparaateista tuttu kokoonpano koostuu puhallinorkesterista, rumpuryhmästä ja kivääritaitoryhmästä. Paraatisoittokunnan tunnistaa kärjessä johtavasta marssikapellimestarista ja hänen marssisauvastaan sekä harmaista paraatipuvuista.

Viihdeorkesteri

Viihdeorkesteri on nimensä mukaisesti täyttä viihdettä. Kymmenhenkiseen kokoonpanoon kuuluu rummut, perkussiot, keyboardit, harmonikka, kaksi kitaraa, basso ja solistikaksikko. Orkesterin vuoden huippukohtia ovat esimerkiksi Hyvää ja kaunista -ja Satama soi -kiertueet.

Showband

Komppiryhmästä, laulajista sekä puhallinsoittajista koostuva Showband ei jätä ketään kylmäksi. Ohjelmistossa on niin rokkia kuin tämän päivän hittejä, riippuen sen vuoden saapumiserän vahvuuksista ja mieltymyksistä.

Jousiorkesteri

Itsenäinen jousiorkesteri on vasta viime vuosien kehityksen tulos. Ainut laatuaan, jousiorkesteri tarjoaa myös jousisoittajille mahdollisuuden suorittaa varusmiespalvelus soittajana.

Tekniikkatiimi

Äänentoiston, valaistuksen ja äänittämisen osaajille on paikkansa Varusmiessoittokunnassa. Siviilissä hankittua keikka -ja tapahtumatuotantokokemusta tarvitaan monipuolisissa tehtävissä palveluksen aikana.

Mediatiimi

Valokuvaajilla, graafikoilla, journalisteilla tai näistä aloista kiinnostuneilla on ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa palvelus viestintätehtävissä. Mediatiimi tuottaa kaikkea niin konsertin käsiohjelmista musiikkivideoihin.

Rumpuryhmä

Muodon kärjessä tahtia antava rumpuryhmä on yksi oleellisimmista marssimusiikin palasista. Rumpyryhmää johtaa ylikersantti Tomi Kauppila, joka on erityisen tunnettu maailmankuulusta soittotekniikastaan.

Kivääritaitoryhmä

Kivääritaitoryhmässä on noin 20 henkilöä, jonka jäseniltä vaaditaan hyvää rytmitajua sekä erityisen hyvää asennetta sotilaskoulutukseen ja pitkäjänteisyyttä vaativaan kivääritaitoryhmän koulutukseen. Ryhmä esiintyy osana soittokunnan kuviomarssiohjelmaa tai omana solistiryhmänä.