Hyppää sisältöön

Kokoonpanot

Monipuolinen Varusmiessoittokunta taipuu jokaiseen tilaisuuteen. Tällä sivulla voit lukea perustietoa Varusmiessoittokunnan eri kokoonpanoista.

Konserttisoittokunta

Konserttisoittokunta on sinfoninen puhallinorkesteri, joka koostuu puhallin- ja lyömäsoittajista. Kokoonpanona konserttisoittokunta on Varusmiessoittokunnan suurin orkesteri.

Paraatisoittokunta

Varusmiessoittokunnan paraatisoittokunta on varma kesän merkki Helsingin kaduilla. Vartioparaateista tuttu kokoonpano koostuu puhallinorkesterista, rumpuryhmästä ja kivääritaitoryhmästä. Paraatisoittokunnan tunnistaa kärjessä johtavasta marssikapellimestarista sekä harmaista paraatipuvuista.

Viihdeorkesteri

Viihdeorkesteri on nimensä mukaisesti täyttä viihdettä. Kymmenhenkiseen kokoonpanoon kuuluu rummut, perkussiot, kosketinsoittimet, harmonikka, kaksi kitaraa, basso ja solistikaksikko. Orkesterin vuoden huippukohtia ovat esimerkiksi Hyvää ja kaunista -ja Satama soi -kiertueet.

Showband

Komppiryhmästä, laulajista sekä puhallinsoittajista koostuva Showband ei jätä ketään kylmäksi. Tämän bilebändin ohjelmistossa on niin rokkia kuin tämän päivän hittejä.

Jousiorkesteri

Itsenäinen jousiorkesteri on vasta viime vuosien kehityksen tulos. Ainoana laatuaan, se tarjoaa myös jousisoittajille mahdollisuuden suorittaa varusmiespalvelus soittajana.

Tekniikkatiimi

Äänentoiston, valaistuksen ja äänittämisen osaajille on paikkansa Varusmiessoittokunnassa. Siviilissä hankittua keikka -ja tapahtumatuotantokokemusta tarvitaan monipuolisissa tehtävissä palveluksen aikana.

Viestintätiimi

Valokuvaajilla, graafikoilla, toimittajilla tai näistä aloista kiinnostuneilla on ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa palvelus Varusmiessoittokunnan viestintätehtävissä. Viestintätiimi on esimerkiksi konserttien markkinoinnin ja Varusmiessoittokunnan sosiaalisen median näkyvyyden takana.

Rumpuryhmä

Muodon kärjessä tahtia lyövä rumpuryhmä on yksi kuuluvimmista marssimusiikin palasista. Rumpuryhmää johtaa ja kouluttaa vääpeli Tomi Kauppila, joka on tunnettu tarkasta soittotekniikastaan.

Kivääritaitojoukkue

Kivääritaitojoukkueessa on noin 20 henkilöä, joilta vaaditaan hyvää rytmitajua sekä erityisen hyvää asennetta sotilaskoulutukseen ja pitkäjänteisyyttä vaativaan kivääritaitojoukkueen koulutukseen. Joukkue esiintyy osana kuviomarssiohjelmaa.

´