Hyppää sisältöön

Showband

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan showband on noin 20-henkinen komppiryhmästä, laulajista sekä puhallinsoittajista koostuva bilebändi.

Kaksi sotilasta soittavat kitaraa ja bassoa esiintymislavalla

Ohjelmisto muotoutuu juuri sen mukaan, millaiseen musiikkiin saapumiserän soittajat taipuvat. Yleensä konserteissa kuullaan monipuolisesti niin groovaavaa funkia ja soulia, klassisen rockin helmiä kuin tämän päivän pop -ja rap-hittejä. 

Showband harjoittelee pitkälti itsenäisesti, mutta ammattitaitoinen henkilökunta ja ulkopuoliset kouluttajat auttavat soittajia saavuttamaan vuoden aikana sen hetkisen soitto-osaamisen huippunsa.

Sotilaat laulavat ja soittavat lavalla isolla tunteella

Vuosien varrella vierailevina solisteina ovat toimineet muiden muassa Veeti Kallio, Pete Parkkonen, Diandra, Mikael Saari ja Paula Koivuniemi. Showband aloittaa konserttikautensa koululaiskiertueista ja Intti tutuksi -konserteista, ja kesä huipentuu kesäkiertuekonsertteihin tuhatpäisen yleisön edessä. Showband on vakiinnuttanut asemansa Puolustusvoimien kesäkiertueen jokaisella keikalla ammattisoittokuntien rinnalla.

Tavanomaisin yleisön reaktio Showbandin keikan koettuaan on iloinen, yllättynyt ja kaikkensa antanut. Voiko sotilasmusiikki olla tätäkin? - Kyllä voi.

Yleisö hurraa bändille

´