Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta, kuva Puolustusvoimat / Paavo Terva

Juhlavuottaan viettävä Laivaston soittokunta on Merivoimien edustusorkesteri.

Laivaston soittokuntaa, 32 soittajan kokoonpanoa, navigoivat päällikkökapellimestari Petri Junna ja kapellimestari Jarkko Aaltonen. Konserttikokoonpanon lisäksi soittokunnassa on kevyeen musiikkiin erikoistunut Laivaston pieni viihdeorkesteri sekä aktiivisesti toimivat pienyhtyeet Laivaston vaskikvintetti, vaskiseitsikko ja puhallinkvintetti. Myös varusmiesbändi keikkailee ahkerasti omana kokoonpanonaan.

Vuonna 1919 perustetun Laivaston soittokunnan toimitilat ovat Aurajoen rannalla Turun Linnan tuntumassa, samassa rakennuksessa Turun konservatorion kanssa.

Konsertit ja esiintymiset kuljettavat Laivaston muusikoita laajalla toimialueellaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Monipuolisen konserttitoiminnan ohella soittokunta esiintyy erityisesti Merivoimien seremonioissa ja juhlatilaisuuksissa.

Kesäisin tasavallan presidentin siirryttyä Naantalin Kultarantaan myös valtiolliset edustustilaisuudet kuuluvat Laivaston soittokunnalle, samoin kuin kesäkonsertit kauniissa saaristokunnissa.

Kotimaan lisäksi Laivaston soittokunta on esiintynyt viime vuosina kansainvälisissä sotilasmusiikkitapahtumissa Lontoossa, Oslossa ja Bremenissä. Viime vuonna järjestettiin Suomen Merivoimien 100-vuotisjuhlan kunniaksi yhteiskonsertit Ruotsin laivaston soittokunnan kanssa Karlskronassa ja Turussa.

Vuonna 2019 on kulunut 100 vuotta Laivaston soittokunnan perustamisesta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään mielenkiintoista ohjelmaa. Marraskuussa on luvassa vauhdikas Meidän poikamme merellä -revyy, joka esitetään  Tampereella, Seinäjoella ja Turussa. Tervetuloa nauttimaan juhlavuoden ohjelmasta! Lue lisää konserttikalenteristamme.
 

spotify