Laivaston soittokunta

Laivaston soittokunta, kuva Puolustusvoimat / Paavo Terva

Laivaston soittokunta on Merivoimien edustusorkesteri ja sen kotipaikkakunta on Turku.

Laivaston soittokuntaa, 32 soittajan kokoonpanoa, navigoivat päällikkökapellimestari Petri Junna ja kapellimestari Jarkko Aaltonen. Konserttikokoonpanon lisäksi toimintaa monipuolistavat Laivaston puhallinkvintetti, vaskikvintetti ja vaskiseitsikko. Myös varusmiessoittajat ovat näkyvä osa soittokunnan esiintymisiä merellisessä toimintaympäristössä. Lue lisää konserttikalenteristamme.

Vuonna 1919 perustettu Laivaston soittokunta sai arvoisensa toimitilat 2013, kun soittokunta muutti Aurajoen rannalle Turun Linnan tuntumaan, samaan rakennukseen Turun konservatorion kanssa. Lisääntynyt yhteistoiminta musiikkioppilaitoksen kanssa onkin toteutunut opiskelijoille suunnattujen solistikonserttien ja työharjoittelujaksojen muodossa.

Upean kotisalimme Sigynin lisäksi soittokunnan konsertit ja esiintymiset kuljettavat Laivaston muusikoita laajalla toimialueellaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla.

Monipuolisen konserttitoiminnan ohella soittokunta esiintyy erityisesti Merivoimien seremonioissa ja juhlatilaisuuksissa. Kesällä 2015 Laivaston soittokunta vieraili The Waterloo International Military Music Festival & Parade -tapahtumassa Lontoossa.

Kesäisin tasavallan presidentin siirryttyä Naantalin Kultarantaan myös valtiolliset edustustilaisuudet kuuluvat Laivaston soittokunnalle, samoin kuin kesäkonsertit kauniissa saaristokunnissa.

spotify