Sotilasmusiikki kuuluu kaikille!

Kaikki tapahtumat löytyvät konserttikalenteristamme.  

Sotilassoittokunnat ovat maamme ainoita ammattipuhallinorkestereita. Niistä vanhin, Kaartin soittokunta, on toiminut jo vuodesta 1819 lähtien.

Varusmiessoittokuntaan valitaan soittajat pääsykokeiden kautta. Vuosittain varusmiespalveluksensa suorittaa noin 80 lahjakasta muusikkoa, ääni- ja valoteknikkoa tai media-alan osaajaa. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta tunnetaan koko Suomen kattavista, musiikillisesti ja visuaalisesti unohtumattomista kiertueistaan.

Kaiken kaikkiaan soittokunnilla on vuosittain yli tuhat esiintymistä. Esiintymiset vaihtelevat perinteisestä vartioparaatista ja näyttävistä kansainvälisistä kuviomarssifestivaaleista upeisiin sinfonisen puhallinmusiikin konsertteihin, taiturimaisiin kamarimusiikkiesityksiin ja viihteellisiin show-keikkoihin. 

Sotilasmusiikin verkkokaupasta voitte tilata muun muassa uusimpia CD-levyjämme. Lisäksi musiikkiamme löytyy kuunneltavaksi Spotifyn kautta.

Tervetuloa sotilasmusiikin tapahtumiin ja konsertteihin!

Haku Varusmiessoittokuntaan on käynnissä, hakuaika jatkuu aina 31.12. asti! Hae Varusmiessoittokuntaan saapumiserään 1/2019 ja koe elämäsi paras vuosi! Lisätiedot ja hakuohjeet tästä.

Sävellyskilpailu

Kilpailu

Sävellyskilpailu

Puolustusvoimat on käynnistänyt Puolustusvoimat 100 vuotta alkusoitto -sävellyskilpailun.

Tutustu kilpailuun