Puolustusvoimien varusmiessoittokunta – nuoruudessa on voimaa!

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta edustaa Puolustusvoimia sekä kotimaassa että ulkomailla. Se muodostetaan joka vuosi oman ikäluokkansa noin 100 kyvykkäimmästä muusikosta, jotka suorittavat varusmiespalvelustaan.

Varusmiessoittokunnan konserttikalenterissa on vuosittain toistasataa tapahtumaa kansainvälisistä tattootapahtumista perinteisiin ohimarsseihin sekä kesäkiertueista valtaviin itse tuotettuihin konserttikiertueisiin. Varusmiessoittokunta on perustettu Haminassa vuonna 1990.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta aloitti vuoden 2015 alusta uudessa joukko-osastossa Hattulan Panssariprikaatissa, kun aiemmin soittokunnan kotipaikkana toiminut Hämeen rykmentti lakkautettiin puolustusvoimauudistuksen seurauksena. Nyt soittokunnalla on paremmat edellytykset toiminnalle kuin koskaan aiemmin – uudet monipuoliset tilat ja arvostettu henkilökunta takaavat loistavat suoritukset tälle ja tuleville vuosille sekä vuosikymmenille.

Varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkikapteeni Ville Paakkunainen ja kapellimestarina työskentelee musiikkiyliluutnantti Juhani Valtasalmi. Apulaiskapellimestareina Varusmiessoittokuntaa kouluttavat kapteeni Henry Perälä sekä yliluutnantti Tommi Suutarinen.

Varusmiessoittokunnassa palvelee puhallin-, jousi- ja lyömäsoittajia sekä kevyen musiikin bändisoittajia. Varusmiessoittokunnassa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen voi suorittaa myös media- ja tiedotusalan ammattilainen tai harrastelija sekä ääni- ja valoteknikko.

Varusmiessoittokunnassa palvelevien varusmiesten ylläpitäämää ja tuottamaa blogia pääset lukemaan tästä. Blogissa kerrotaan, millaista palvelus Varusmiessoittokunnassa oikeasti on ja millaisia  esiintymisiä vuoteemme mahtuu.

youtube