Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta 30 vuotta

Nuoruudessa on voimaa!

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta edustaa Puolustusvoimia kotimaassa ja ulkomailla. Varusmiessoittokunta muodostetaan vuosittain ikäluokkansa noin sadasta kyvykkäimmästä nuoresta muusikosta.

Tällä sivulla voit lukea perustietoa Varusmiessoittokunnasta. Sivun vasemman reunan navigoinnista pääset lukemaan lisätietoa eri palvelustehtävistä Varusmiessoittokunnassa, esiintymiskokoonpanoista ja siitä, miten voit hakea varusmiessoittajaksi.

Varusmiessoittokunnan konserttikalenterissa on vuosittain yli 200 esiintymistilaisuutta kansainvälisistä tattootapahtumista perinteisiin ohimarsseihin sekä kesäkiertueista valtaviin itse tuotettuihin konserttikiertueisiin.

Historia

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on perustettu Haminassa vuonna 1990. Vuoden 2015 alusta Varusmiessoittokunta aloitti uudessa joukko-osastossa Hattulan Panssariprikaatissa, kun aiemmin soittokunnan kotipaikkana toiminut Hämeen rykmentti lakkautettiin puolustusvoimauudistuksen seurauksena.  Panssariprikaatissa sen toiminnalle on nyt paremmat edellytykset kuin koskaan aiemmin – uudet monipuoliset tilat ja arvostettu henkilökunta takaavat loistavat suoritukset tälle ja tuleville vuosille sekä vuosikymmenille.

Varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkikapteeni Ville Paakkunainen ja kapellimestarina musiikkiyliluutnantti Juhani Valtasalmi. Varusmiessoittokuntaa kouluttavat myös marssikapellimestari, kapteeni Henry Perälä sekä apulaiskapellimestari, yliluutnantti Tommi Suutarinen.

Erityisosaamista tarvitaan

Varusmiessoittokunnassa palvelee puhallin-, jousi- ja lyömäsoittajia, kevyen musiikin bändisoittajia, laulajia ja jopa elektronisen musiikin tuottajia. Varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen voi suorittaa myös media- ja viestintäalan ammattilainen tai harrastaja. Tärkeää roolia palvelusvuoden aikana kannattelevat myös konserttien tekniset toteuttajat, ääni- ja valoteknikot. Eri tehtävistä voit lukea lisää kokoonpanojen esittelyosiosta.

Varusmiessoittokunnassa palvelevien varusmiesten ylläpitämää ja itse tuottamaa blogia pääset lukemaan tästä. Blogissa pääset lukemaan viihdyttävää ja värikästä tekstiä siitä, millaista palvelus Varusmiessoittokunnassa todella on. Ota seurantaan myös Varusmiessoittokunnan sosiaalisen median tilit:

Instagramissa @varusmiessoittokunta

Facebookissa @varusmiessoittokunta

Twitterissä @pvvmsk

Youtubessa @varusmiessoittokunta

Tervetuloa konsertteihin!

instagram